Zeman to prostřednictvím mluvčího vytmavil Sobotkovi. Za Jourovou

04.08.2014 21:36

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček to na pondělní tiskové konferenci pořádně vytmavil premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Vrátil se totiž k tématu výběru českého eurokomisaře, resp. eurokomisařky.

Zeman to prostřednictvím mluvčího vytmavil Sobotkovi. Za Jourovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman s premiérem Bohuslavem Sobotkou

Prezident republiky Miloš Zeman nedávno ostře zkritizoval premiéra Bohuslava Sobotku za to, že se jako zástupce České republiky choval příliš podřízeně vůči novému předsedovi Evropské komise Jeanu-Claudu Junckerovi. Sobotka kontroval, že by Zeman měl pomlčet o jednáních, u kterých nebyl sám přítomen.

Zeman promluvil už na jednání vlády

Celá věc měla dohru i na dnešní tiskové konferenci mluvčího prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka, který nenechal přestřelku obou předních českých politiků bez povšimnutí. Připomněl premiérovi jeho vlastní dřívější výroky.

„Pokud pan premiér popírá, že s Jeanem-Claudem Junckerem o dvojici až trojici českých kandidátů jednal, lze mu připomenout, kromě toho, že nedementoval informace českého tisku o takovém jednání, jeho vlastní výroky, a to: Jednání byla přerušena, abych mohl provést konzultaci s panem Junckerem. Jde o to, abychom zjistili, jakou personální cestou bychom se měli vydat.“

Ovčáček také připomněl, že prezident sdělil premiérovi své výhrady již při jednání vlády, kterého se zúčastnil, takže premiér nemohl být později prezidentovými veřejnými výroky překvapen.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…