Zeman už má přes 50 tisíc podpisů

16.08.2017 14:12

Méně než tři minuty trval brífink první dámy Ivany Zemanové, která oznámila výsledek petiční akce pro podporu znovukandidatury prezidenta Miloše Zemana. Potvrdila tak to, co již minulý týden naznačil předseda SPO Jan Veleba – Zeman překonal hranici 50 tisíc podpisů nutnou pro kandidaturu.

Zeman už má přes 50 tisíc podpisů
Foto: Libor Pěnkava
Popisek: První dáma Ivana Zemanová představila 59263 podpisů na podporu kandidatury Miloše Zemana na prezidenta ČR

Zemanová na brífinku ukázala listiny a oznámila, že aktuálně je pod nimi podepsáno 59 263 lidí. „Nepovažujeme toto číslo za definitivní. Volební zákon je docela přísný a je nutné počítat s určitou chybovostí,“ zmínila Zemanová.

„Jsem hrdá na svého muže a jsem přesvědčená, že má i v následujících letech co nabídnout,“ sdělila Zemanová a tiskovou konferenci bez možností dotazů ukončila.

Se sběrem podpisů pro Zemana začala Ivana Zemanová a petiční tým, v jehož je čele, koncem dubna. Do měst vyjely týmy dobrovolníků, lidé si mohou petiční archy také stáhnout na internetu nebo je podepsat třeba v obchodech či v restauracích podporovatelů. Podporu pro současného prezidenta sháněla i Strana práv občanů.

Kandidáti potřebují pro účast ve volbách 50 000 ověřených podpisů. Obávají se ale, že bude v petičních arších mnoho chyb, získat jich proto plánují více. Splněný limit zatím ohlásil pouze podnikatel a textař Michal Horáček. Další z favoritů, bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš, má přes 40 tisíc podpisů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…