Zeman už prostě nesmí být prezidentem. Deset důvodů od Pavla Šafra

24.09.2016 12:42

Deset důvodů, proč by Miloš Zeman neměl být prezidentem České republiky, vypočítává na serveru Svobodné fórum jeho šéfredaktor Pavel Šafr.

Zeman už prostě nesmí být prezidentem. Deset důvodů od Pavla Šafra
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Prvním důvodem, proč by neměl být Miloš Zeman prezidentem, má být to, že se hlavou státu stal na základě kampaně, která neměla transparentní financování. „A podezření, že jej sponzorovaly ruské bezpečnostní služby a ruské firmy je značné a hraničí téměř s jistotou,“ uvedl Šafr.

Druhým důvodem je prý to, že Miloš Zeman „projevil pohrdání parlamentní demokracií tím, že více než půl roku udržoval při životě svévolně jmenovanou vládu, která neměla mandát svobodně zvoleného parlamentu“.

Celý text je ZDE

Třetím důvodem má být to, že Miloš Zeman projevil bezprostředně po svém zvolení pohrdání svobodným tiskem, když paušálně označil novináře za zločince. „Tím poškodil povědomí o potřebě svobodné kritické diskuze a svobodného šíření informací, jež jsou zásadní pro demokratické uspořádání společnosti,“ podotýká Šafr.

Miloš Zeman podle něj také podvrací vztahy s našimi západními spojenci. „A hraje na zahraničně-politické scéně roli příslušníka ruské páté kolony v EU i v NATO. Takové chování představuje ohrožení národní bezpečnosti,“ domnívá se Šafr.

Mezi dalšími důvody, které uvádí, jmenuje také to, že Zeman při svých veřejných vystoupeních mluví sprostě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…