Zeman v Lánech povečeří s ministry Rusnokovy vlády

17.01.2014 6:39

Ministři úřednické vlády v čele s premiérem Jiřím Rusnokem dnes v Lánech povečeří s prezidentem Milošem Zemanem. Hlava státu se tak rozloučí s kabinetem v demisi. Na konci ledna už by Česko mělo mít novou vládní koalici ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Odpoledne před večeří Zeman na Pražském hradě jmenuje novým premiérem předsedu sociální demokracie Bohuslava Sobotku.

Zeman v Lánech povečeří s ministry Rusnokovy vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Jiřího Rusnoka premiérem

„Za sebe mohu říct, že se těším. Vždycky to je inspirativní debata u pana prezidenta a setkání s kolegy stejně tak," řekl po středečním jednání vlády Rusnok. „Na zámku v Lánech je velmi příjemná domácí kuchyně," dodal. Rusnok se Zemanem v Lánech poobědval na začátku roku.

Zeman má k některým jménům výhrady

Prezident zřejmě do konce ledna jmenuje novou vládu. Ještě předtím se chce ale sejít se všemi kandidáty na ministry. Zvát si je začne poté, co jmenuje Sobotku předsedou vlády. Dopředu avizoval, že nemusí jmenovat každého, koho mu předseda ČSSD navrhne. Výhrady má například ke kandidátovi na ministra obrany Martinu Stropnickému (ANO) nebo ke dvojici sociálních demokratů Milanu Chovancovi a Janu Mládkovi.

Ocenil naopak Antonína Prachaře mířícího na Ministerstvo dopravy a Helenu Válkovou, která by měla stanout v čele spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…