Zeman v pondělí odjíždí do Francie. Bere s sebou Babiše

07.09.2014 13:07

Prezident Miloš Zeman na počátku týdne odjede se svou ženou Ivanou na oficiální návštěvu Francie. Od pondělí do středy se setká s čelnými francouzskými představiteli, především s prezidentem Françoisem Hollandem nebo předsedou vlády Manuelem Vallsem. Informoval o tom mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček.

Zeman v pondělí odjíždí do Francie. Bere s sebou Babiše
Foto: Librabunda Blog
Popisek: Francouzský prezident Francois Hollande

Zeman podle programu, o kterém již ParlamentníListy.cz informovaly, do Paříže odletí v pondělí po poledni. Odpoledne se zúčastní několika pietních aktů. Nejprve si u Památníku legionářů na hřbitově Père-Lachaise připomene památku padlých československých legionářů. V těchto týdnech totiž uplynulo 100 let od založení československých dobrovolných jednotek ve Francii.

Prezident povečeří s předsedy krajanských sdružení

Následovat bude položení květin na hrob Natalije Gorbaněvské, ženy, která v srpnu 1968 s několika přáteli v Moskvě protestovala proti okupaci Československa. Prezident má také v plánu navštívit Muzeum Čestné legie. Pondělní program ukončí večerní recepce na české ambasádě v Paříži a večeře Zemana s předsedy krajanských sdružení.

Na diskusi se svým francouzským protějškem dostal Zeman hodinu

V úterý na Zemana čeká hlavní bod návštěvy, kdy se po setkání se zástupci podnikatelů a návštěvě Nadace Charlese de Gaulla potká v Elysejském paláci s francouzským protějškem Hollandem. Na rozhovor si prezidenti vyhradili asi hodinu času.

Ve středu pak český prezident posnídá s francouzským ministrem pro ekonomiku a navštíví Národní shromáždění Francouzské republiky. Zavítat chce také do sídla OECD, na oběd za generální ředitelkou UNESCO Irinou Bokovou a odpoledne na proslulý Montmartre, kde si chce prohlédnou chrám Sacré-Cœur. V podvečer se pak Zeman sejde s francouzským předsedou vlády Manuelem Vallsem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …