Zeman výroky o uprchlících straší veřejnost, míní čeští politici

16.10.2015 15:59

Dnešní výroky prezidenta Miloše Zemana o uprchlících straší veřejnost. Vyplývá to z reakcí politiků, která mé k dispozici ČTK. Zeman prohlásil, že islámští utečenci nebudou dodržovat české zákony a zavedou kamenování nevěrných žen a sekání rukou zlodějům. Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) označil Zemanova slova za odporné a nezodpovědné strašení lidí. Místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát tvrdí, že Zeman zneužívá obavy lidí.

Zeman výroky o uprchlících straší veřejnost, míní čeští politici
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman při návštěvě Zlínského kraje

"Jde o odporné a nezodpovědné strašení od někoho, kdo sám nemá žádné zábrany porušovat základní morální zásady a někdy ani právní pravidla," napsal Dienstbier v textové zprávě pro ČTK.

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek poznamenal, že jeden ze senátorů za sociální demokracii je Syřan a právo šaría neprosazuje. "Pan senátor (Hassan) Mezian, člen ČSSD, je Syřan a nic takového neprovozuje ani neprosazuje," napsal ČTK Bělobrádek.

Místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát vidí v Zemanových výrocích snahu zneužít obavy české veřejnosti. "Pan Zeman je velice protřelý politik, který zná nálady a myšlení českých lidí, kteří se bojí," řekl Laudát ČTK. "Pomocí politiky strachu, která je velmi často účinná, se snaží si udržovat a zvyšovat svou popularitu," podotkl Laudát.

Prezident dnes při debatě se zaměstnanci Řeznictví a uzenářství Matula v Lechoticích na Kroměřížsku prohlásil, že islámští utečenci nebudou dodržovat a respektovat naše zákony a zvyklosti. Budou mít právo šaría, takže nevěrné ženy budou kamenovány, zlodějům se budou utínat ruce, řekl prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…