Zeman z Hlučína vyhuboval poslance: Máte 200 neprojednaných zákonů a místo toho jste předvedli osmihodinovou exhibici

07.09.2017 17:03

Prezident Miloš Zeman zakončil svou třídenní návštěvu Moravskoslezského kraje v Hlučíně. Na tiskové konferenci odpověděl i na otázky přítomných novinářů, které se dotkly také vydání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše k trestnímu stíhání.

Zeman z Hlučína vyhuboval poslance: Máte 200 neprojednaných zákonů a místo toho jste předvedli osmihodinovou exhibici
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Hlučíně

Jak uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO), který hlavu státu na cestě doprovázel, při diskusích s občany se hovořilo nejen o sociálních dávkách pro nepřizpůsobivé, ale i o platech pro učitele. „Hovořili jsme i o splavnění řeky Odry, kdy máme zájem, aby se Odra prodloužila až k Ostravě,“ sdělil Vondrák. Zmínil také hledání lokality pro pneumatikárnu.

„Děkuji panu hejtmanovi a jeho týmu za skvělou organizaci mé návštěvy Moravskoslezského kraje,“ podotkl Zeman úvodem.

„Jsem rád, že jsme na náměstích vždy měli více než tisíc návštěvníků. Panovala přátelská atmosféra a té si moc vážím,“ sdělil. 

Prezident se vyjádřil k otázce, zda by jmenoval trestně stíhaného člověka premiérem. „Trestně stíhaný občan Martin Půta byl nedávno opět zvolen hejtmanem Libereckého kraje. Hejtman je něco jako premiér daného kraje. A proč máme diskriminovat premiéra, a ne hejtmana. Jinými slovy, dal jsem vám konkrétní protipříklad,“ sdělil Zeman.

Následně se vyjádřil i k tomu, že nemá nic proti vydání jakéhokoliv poslance. „Sněmovna ale není soud, i když se tak někdy chová. Vzal jsem s potěšením na vědomí, že sněmovna věnovala osm hodin svého vzácného času nad tímto tématem, a na druhé straně v šuplících sněmovny vězí 200 nevyřízených zákonů, které mohly změnit život naší společnosti,“ uvedl Zeman a nazval včerejší jednání sněmovny exhibicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…