Zeman zahájil rozhovor s bulvárem výzvou: Ať komisař OSN opustí svůj teplý pelíšek a přijede

25.10.2015 11:16

Prezident Miloš Zeman vystoupil v rozhovoru pro server Blesk.cz a začal ho barvitě. Zaprvé redaktora opravil, neboť prý nebyl označen za xenofoba, ale za islamofoba. Následně zostra naložil mladým muslimským mužům. Došlo i na české novináře.

Zeman zahájil rozhovor s bulvárem výzvou: Ať komisař OSN opustí svůj teplý pelíšek a přijede
Foto: KPR - Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman uctil památku obětí teroristického útoku na WTC z 11.září 2001

"Já jsem nebyl označen za xenofoba, ale islamofoba. Ale shodli jsme se na tom, že je nejlepší pozvat pana komisaře z jeho teplého pelíšku, aby se sám o věci přesvědčil," poznamenal hned v úvodu prezident. Když komisař přijede, může se přesvědčit o tom, jak u nás uprchlíci opravdu žijí. Čeští zástupci mu také jistě vysvětlí, že není dobré děti oddělovat od rodičů. Takže ti, kteří uprchlíky chrání, to možná myslí dobře, ale ve skutečnosti vlastně postupují proti jejich zájmu.

Vyjádřil se také k prchajícím mladým mužům nejen ze Sýrie. Když tito mladí muži přichází do Evropy, v jedné ruce mají iPad a ve druhé tisíce dolarů nebo eur. Proč tito muži raději nezůstávají doma a nebojují za svou vlast? ptá se prezident.

Stranou pozornosti hlavy státu nezůstala ani konference o uprchlické krizi, kterou připravuje senátor Jan Veleba, a původně se měla uskutečnit na půdě Senátu. Prezident udělil akci záštitu, aby vyrovnal určitý nepoměr, který v Česku podle jeho názoru jasně vyplouvá na povrch. "Třiaosmdesát procent občanů je proti uprchlíkům, ale devadesát procent novinářů je pro uprchlíky. To svědčí o kvalitě českých novinářů," doplnil prezident.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …