Zeman zahajuje návštěvu Číny, na veletrhu navštíví české vystavovatele

24.10.2014 7:25

Prezident Miloš Zeman dnes zahajuje návštěvu Číny. V Čcheng-tu, hlavním městě provincie S'-čchuan, otevře Západočínský mezinárodní veletrh. Navštíví na něm české vystavovatele i sekci věnovanou místní provincii.

Zeman zahajuje návštěvu Číny, na veletrhu navštíví české vystavovatele
Foto: Miller Nagan
Popisek: Čína, ilustrační foto

Zeman do Číny přiletěl ve čtvrtek večer SELČ. V asijské zemi zůstane až do pondělí, kdy se v Pekingu setká s nejvyššími čínskými představiteli.

Dnešní den stráví především na veletrhu, na kterém se potká mimo jiné s místopředsedou čínské vlády a zúčastní se podpisu několika česko-čínských dohod. Například zástupci Středočeského kraje a provincie S'-čchuan podepíší memorandum o ekonomické a obchodní spolupráci.

Během návštěvy české části výstavy si Zeman prohlédne expozici společnosti Škoda, setká se se zástupci sklářského a leteckého průmyslu nebo s pracovníky společnosti PPF a Home Credit.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…