Zeman zářil před kamerami. Vystřelil si z těch, co proti němu demonstrují. A utřel novináře

13.09.2013 23:05

Prezident Miloš Zeman navštívil Pardubický kraj, kde se setkal s hejtmanem Martinem Netolickým. Ten byl mile překvapen zájmem lidí. Očividně v České republice stále existuje úcta k úřadu prezidenta, řekl.

Zeman zářil před kamerami. Vystřelil si z těch, co proti němu demonstrují. A utřel novináře
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v České Třebové

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

„Měl jsem někdy pocit, že jsem byl na jiných setkáních, než jak psala média,“ poznamenal Miloš Zeman na tiskové konferenci. Psalo se například o gymnáziu, kde měli být studenti zastrašováni pokládat kontroverzní otázky. Jak však nakonec i sami studenti potvrdili, nebyla to pravda.

Zeman si ale do novinářů rýpl ještě jednou. Deník Právo psal o tom, že od hejtmana Netolického dostal jako dárek dýmku. To však není pravda, dostal ji již dříve od ministra životního prostředí Tomáše Jana Podivínského. Hejtman ji však prezidentovi daroval také, a to právě nyní, aby „se vyrovnal“. „Takže to máme asi vyřízené účty s médii, pane hejtmane,“ zavtipkoval Zeman.

Komentoval poté i svůj pobyt v kraji. Na některých místech na něj prý čekali odpůrci s cedulemi. Těm připomněl, že je již dávno po prezidentských volbách. „Těm jsem vlídně vzkázal, že mi trochu připadají jako japonští vojáci, kteří v době, kdy skončila druhá světová válka, zůstali zapomenuti v džungli a ještě několik let v té džungli bloudili,“ uvedl prezident.

K blížícím se parlamentním volbám také poznamenal, že doufá, že hesla politických stran budou duchaplnější.

Zeman se pak dlouze rozhovořil o kanálu Dunaj-Odra-Labe. Příští týden prý navštíví Brusel, kde o něm bude hovořit i s významnými politiky, například předsedou Evropské komise José Manuelem Barrosem. „Toto je projekt nadčasový a nesmírně významný. Nejen pro Pardubický kraj a Českou republiku,“ přitakával mu hejtman Netolický.

„Doporučuji se seznámit s knížkou, která je 75 let stará: Budujme stát pro 40 milionů lidí od Bati,“ dodal. Právě v této vizionářské knize se totiž o kanálu píše jako o logické dopravní cestě. A i když je již 21. století, podle hejtmana tato slova neztratila na důležitosti.

„Tento projekt se řadu let připravuje a řadu let buduje,“ dodal prezident Zeman. Podle něj nejde o megalomanský projekt, ale o kanál, který jednoduše zlepší a zlevní dopravu a bude mít i energetický význam.

Miloš Zeman také v blízké době navštíví české vojáky v Afghánistánu. Jeden z novinářů se ho ptal, kdy tomu bude. „Já nesmím odpovědět, snad jenom to, že to bude brzo,“ řekl s tím, že by porušil tajemství. „Pokud jde o termín, bude vám oznámen, až se vrátím,“ dodal s úsměvem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…