Zeman zkazil akci Jiřího Vyvadila. Ten vrací zpět peníze

10.04.2015 13:31

Na internetu koluje petice Josefa Svobody, která požaduje, aby prezident republiky zůstal na oslavách výročí konce druhé světové války v Moskvě a již se nevracel. Jiří X. Doležal na serveru reflex.cz celou akci okomentoval s tím, že naprosto souhlasí, jelikož bude Zeman po boku s čínským, indickým, severokorejským či jihoafrickým představitelem. Z druhé strany Jiří Vyvadil pořádá sbírku na zaplacení cesty prezidenta do Moskvy, jelikož „nestoudné chování“ vlády ČR to prý odmítá. Vzápětí však akci zrušil.

Zeman zkazil akci Jiřího Vyvadila. Ten vrací zpět peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman s obrázkem od ukrajinských dětí

Petice, kterou za skoro měsíc již podepsalo více než tisíc pět set lidí, požaduje po panu prezidentovi, aby po odcestování na 70. výročí oslav od konce druhé světové války zůstal v Moskvě a již se nevracel, prý mu v tom případě bude dokonce i zaplacen celý pobyt. Autor petice zásadně odmítá postoj Zemana a jeho plánovanou účast v Moskvě, jelikož prý na základě expanzivních snah Ruska, účast na 70. výročí oslav odmítly demokratické státy jako je Velká Británie či Německo.

Petice zde

Jiří X. Doležal vyjadřuje na serveru reflex.cz svůj nesouhlas se Zemanovou cestou do Moskvy, zároveň se pyšní tím, že se stal 81. signatářem výše zmiňované petice, která v případě uskutečnění prezidentovy cesty do Moskvy požaduje, aby tam zůstal. Doležalovi hlavně prý vadí seznam hostů na ceremonii. Zásadně nesouhlasí s tím, že by měl být náš prezident na akci, kde budou přítomni například zástupci států, jako jsou Čína, Indie, Jihoafrická republika, Severní Korea, Kuba, Kazachstán, či Bělorusko. Zeman by tak prý otočil záda západoevropskému civilizačnímu okruhu a stál by tak po boku nedemokratických zemí.

Celý článek Jiřího X. Doležala zde

Z druhé strany, autor facebookové skupiny Přátel Ruska v ČR Jiří Vyvadil je rozhořčen tím, že prý česká vláda nehodlá proplatit cestu prezidenta do Moskvy, a tak se rozhodl založit bankovní účet, na který by dobrovolníci posílali peníze pro případné zaplacení jeho cesty do Moskvy. Vyhlásil tak sbírku pod názvem: Konto úcty osvoboditelům od fašismu. Zásadně tak nesouhlasí s odmítavým postojem k Zemanově účasti na oslavách 70. výročí konce druhé světové války, jelikož dle Vyvadila měl Sovětský svaz rozhodující podíl na osvobození od fašismu, jak napsal na svém facebookovém profilu.

Ovšem v důsledku dnešního oznámení Jiřího Ovčáčka o neúčasti Miloše Zemana na vojenské přehlídce, nýbrž pouze účasti prezidenta na pietní akci, se rozhodl Jiří Vyvadil oznámit na svém Facebooku, že sbírku pro Zemanovu cestu do Moskvy ruší. „Vážení přátelé, omlouvám se za vyhlášení sbírky na cestu prezidenta republiky do Moskvy. Netušil jsem, že podlehne havlistickým tlakům a odmítne účast při vrcholné akci, kterou je samozřejmě vojenská přehlídka. Peníze, které jste vložili na náš účet vám budou samozřejmě vráceny. Promiňte,“ napsal na svém Facebooku Jiří Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…