Zeman zklamal, napsal šéf komunistů. Čtěte proč

26.12.2013 17:30

Předseda KSČM Vojtěch Filip je zklamán vánočním projevem Miloše Zemana. Ten se nelíbil ani bývalému premiérovi Jiřímu Paroubkovi, který konstatoval, že zajímavý snad mohl být jedině pro Bohuslava Sobotku.

Zeman zklamal, napsal šéf komunistů. Čtěte proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

„Prezident České republiky Miloš Zeman ve svém vánočním poselství bilancoval splnění svých slibů, které dal občanům ve svém inauguračním projevu. Čekal jsem příslib a vizi do budoucna, což mne mrzí, že nezaznělo,“ uvedl Filip. Paroubek připomíná jedinou věc, kterou se diváci mohli dovědět. „Dozvěděli jsme se vlastně jen to, že se M. Zemanovi nepodařilo přestat s kouřením cigaret. To je ovšem věc, kterou zřejmě zaznamenal každý, kdo M. Zemana alespoň jednou viděl v televizi,“ napsal expremiér.

Mynář by měl z Hradu odejít

Jedině pravděpodobný budoucí premiér Sobotka měl podle Paroubka zbystřit. „Prezident Zeman svou výslovnou pochvalou některých ministrů vlastní prezidentské vlády pod vedením Jiřího Rusnoka jasně naznačil, že při jmenování některých 'neodborných' ministrů ve vládě ČSSD, ANO a KDU-ČSL může dělat určité problémy. Osobně si myslím, že M. Zeman bude mít snahu zejména u některých jmen vyvolat komplikace. Jmenování nové vlády se tak může významně protáhnout,“ soudí.

Zkritizoval také hradního kancléře Vratislava Mynáře. Ten by měl podle Paroubka z funkce odejít. „M. Zeman využil svého projevu k pochválení sebe a své dosavadní práce v úřadu. To bych mu nezazlíval, ale chyběla mi určitá soudnost. Pokud prezident hovořil o osobní odpovědnosti, měl by se podle toho také chovat. Připomínám, že jeho kancléř Mynář stále nemá nutnou bezpečnostní prověrku,“ upozornil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…