Zeman zlepšil obraz Česka za hranicemi, myslí si premiér Sobotka

07.03.2014 15:46

Prezident Miloš Zeman v prvním roce ve funkci přispěl podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ke zlepšení obrazu Česka za hranicemi. Změna se týká zejména Evropské unie, ale i dalších zemí. Sobotka to v pátek řekl novinářům v Brně.

Zeman zlepšil obraz Česka za hranicemi, myslí si premiér Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"Cítím to při zahraničních cestách, které jsem absolvoval ve velmi rychlém sledu v uplynulém měsíci," uvedl premiér. Zeman se na Evropskou unii dívá mnohem optimističtěji než jeho předchůdce Václav Klaus. Česku tím Zeman podle Sobotky prokazuje dobrou službu.

Prezident pomáhá zlepšovat obraz ČR

"Nejenom tím, že prezident republiky vyvěsil evropskou vlajku na Pražském hradě, to byl spíše symbolický krok, ale tím, že se přihlásil k přijetí společné evropské měny, že se přihlásil k naší aktivní roli v evropské integraci, tak podle mého názoru pomáhá zlepšovat obraz ČR v zahraničí," řekl premiér.

Na Hradě je Zeman od 8. března loňského roku jako první přímo zvolený prezident Česka. Sobotka také ocenil jeho roli v personální obměně Ústavního soudu (ÚS).

Jsem rád, že Zeman i Senát doplnili stavy Ústavního soudu

"Jsem rád, že v důsledku konstruktivního přístupu jak prezidenta ČR, tak Senátu ČR došlo k naplnění ÚS a předešlo se možné krizové situaci, která by vznikla v okamžiku, pokud by podobně jako v minulosti nedošlo ke shodě mezi Senátem a prezidentem," uvedl Sobotka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…