Zeman zvažuje omilostnění Kajínka. A zde jsou ohlasy advokátů

08.04.2017 11:47

Ačkoli dříve tvrdil, že Jiřímu Kajínkovi milost neudělí, nyní prezident Miloš Zeman překvapil. Řekl, že vážně zvažuje omilostnění doživotního vězně. Podle oslovených advokátů je prezidentův krok jen populistickým gestem. Píší o tom dnešní Lidové noviny.

Zeman zvažuje omilostnění Kajínka. A zde jsou ohlasy advokátů
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Myslím, že je to populistický krok, protože Miloš Zeman již dříve řekl, že mu milost udělovat nebude. A pokud vím, také řekl, že ji bude udělovat ve skutečně výjimečných případech, například u onkologicky nemocných lidí,“ citoval list Jaroslava Ortmana, který zastupoval klienty v některých významných kauzách. Byl například obhájcem Davida Berdycha z Berdychova gangu. „Nevím, jestli to myslí jako součást prezidentské kampaně, ale jestli chce oslovit lidi tím, že udělí milost pachatelům, kteří byli odsouzeni za vraždu, je to bez komentáře. Jestli by to tak ale myslel, já mu dám seznam dalších patnácti vrahů a ty může také pustit,“ obul se do Zemana.

S postojem hlavy státu nesouhlasí, jak list dále píše, ani známý advokát Jiří Teryngel.

List, který prezident v nedávném pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov nelichotivě označil za „nejhloupější“, ale našel mezi advokáty i Zemanovy zastánce. „Já bych s tím plně souhlasil, protože Kajínek by se určitě nedopustil vraždy. Jak jsem s ním přišel do styku, můžu říct, že je to velice inteligentní člověk. Sice nějaké škraloupy z minulosti měl, ale jsem přesvědčený, že vraždu by nespáchal,“ citoval list advokáta Oldřicha Choděru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…