Zemana v Berlíně přijala Merkelová, jednají o EU, USA i Rusku

21.09.2018 16:15

Prezidenta Miloše Zemana dnes odpoledne v budově berlínského kancléřství přijala šéfka německé vlády Angela Merkelová. Na zhruba půlhodinové schůzce mají diskutovat o Evropské unii, vztazích se Spojenými státy a Ruskem nebo migraci. Merkelová Zemana přivítala v češtině slovy „dobrý den“.

Zemana v Berlíně přijala Merkelová, jednají o EU, USA i Rusku
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Mezi další témata jednání politiků, kteří v otázce migrace zastávají zásadně odlišné pozice, budou zřejmě patřit i bilaterální spolupráce, energetika nebo politická situace v obou zemích.

Už dopoledne se Zeman setkal s německým prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem. Ten v úvodu schůzky zdůraznil, že Česko a Německo nesou společně zodpovědnost za překonání evropské krize a za to, aby Evropa nebyla znovu rozdělena na Východ a Západ.

V závěrečný den třídenní oficiální návštěvy Německa se český prezident sejde také s bývalým kancléřem Gerhardem Schröderem, kterého ve čtvrtek označil za jednoho ze svých dvou největších německých přátel. Zpět do Prahy speciál se Zemanem odstartuje kolem 18:45 SELČ.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…