Zemanova oslava: Redaktor ČT tam nesměl mít kameru, ale točil na mobil a včera to pustil u Nory Fridrichové. No a Kubera...

13.03.2017 10:25

Pořad 168 hodin České televize, jejž moderuje Nora Fridrichová, se vrátil k oznámené kandidatuře prezidenta Miloše Zemana. Ten tak učinil ve čtvrtek před svými příznivci. Kamery tam nesměly, a tak redaktor ČT Vladimír Keblúšek musel improvizovat. Vše natáčel na mobilní telefon.

Zemanova oslava: Redaktor ČT tam nesměl mít kameru, ale točil na mobil a včera to pustil u Nory Fridrichové. No a Kubera...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman oznámil svou opětovnou prezidentskou kandidaturu

Politický zpravodaj Vladimír Keblúšek tak prezidentovy příznivce a podporovatele ve čtvrtek i vyzpovídal. Byl mezi nimi například předseda ČMKOS Josef Středula či místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL). „Byl jsem pozván na koncert. Ten si jdu užít,“ nechtěl Bartošek prozradit svá očekávání před slavnostním večerem.

„I když to všichni očekávali, že to zazní, tak ještě v průběhu toho, co prezident oznamoval to své rozhodnutí, tak už v sále jeho příznivci tleskali. Hlavně z těch zadních řad, protože v těch předních seděli VIP hosté,“ popisoval pak chvíli, kdy prezident oznamoval své rozhodnutí, Keblúšek.

Když pak zpovídal například podporovatele Zemana, režiséra Zdeňka Trošku, ten mu řekl: „Očekával jsem to. A vsadil jsem se a vyhrál jsem,“ řekl k sázce se známými a vítězství basy rajské šťávy Troška.

Video najdete ZDE.

Podporu má Zeman i od ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové. „Jsem za to velmi ráda,“ řekla k oznámené kandidatuře. „Byl to nádherný koncert. A musím říct, že sdělením pana prezidenta jsem nakonec nebyl překvapen. Protože jsem doufal v to, že oznámí svoji další kandidaturu,“ řekl také exhejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

„Skončilo to oznámení, prezident odešel středem do svého salonku, kde pak následně přijímal návštěvy, které byly u prezidenta objednány. A v podstatě tam trávil ten čas po tom koncertu, kde jednal s lidmi, kteří měli u něj domluvenou schůzku,“ zmínil následně Keblúšek. A zeptal se hostů i na Zemanovy šance. Exministr kultury Jiří Balvín je vidí stoprocentní, režisér Juraj Jakubisko je rád, že bude čtyři roky zase klid. A bývalá místopředsedkyně hnutí ANO Radmila Kleslová uvedla, že je skvělé, že máme prvního kandidáta.

„Dělat trojúhelník Washington, Moskva, Peking, to tady ještě žádný prezident nedokázal,“ podotkl k Zemanovi hudební publicista Karel Srp.

Zeman však není jediným uchazečem o Pražský hrad. Svou kandidaturu již oznámil textař Michal Horáček. „Já se právě nejen proti panu Zemanovi osobně, ale zejména proti všemu, co představuje, chci postavit, energicky a s hlubokou vírou, že máme na víc,“ řekl. Kandidaturu zvažuje podle všeho i exsenátor ČSSD Zdeněk Škromach či exdiplomat v USA a Rusku Petr Kolář.

„Teď je ta první podmínka splněná, to bylo to, já jsem říkal, že do toho nepůjdu, pokud neohlásí svou kandidaturu současný prezident,“ sdělil Kolář. Obdobně smýšlí i senátor Jaroslav Kubera (ODS). „Zesiluje tu moji motivaci. Protože právě s Milošem Zemanem je ta kampaň zajímavá,“ uvedl. Vyjádření ke kandidatuře se dají očekávat také od předsedy Akademie věd Jiřího Drahoše či europoslance Jiřího Pospíšila. Oba o tom také přemýšlejí. Neví se ani u ministra obrany Martina Stropnického (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…