Zemanova síť bude chtít něco na oplátku, upozorňuje bývalý přední politik ČSSD

09.02.2013 11:28

Exministři vlády z časů premiérství Miloše Zemana v letech 1998 až 2002 se dodnes pravidelně scházejí na Slováckém statku exministra zemědělství Jana Fencla. Zvaní nejsou jen Stanislav Gross a Vladimír Špidla. Tato skupina stála u zrodu SPOZ a teď dosáhla svého cíle, když dostala Miloše Zemana na Hrad. Podle někdejšího předního politika z řad ČSSD Ivana Fišery za to teď budou něco chtít. Zprávu přináší sobotní Lidové noviny.

Zemanova síť bude chtít něco na oplátku, upozorňuje bývalý přední politik ČSSD
Foto: hns
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Stará garda za Milošem začala dojíždět na Vysočinu, aby ho vynesla znovu nahoru. Ale ona si od toho taky něco slibuje. To nejsou následovníci, to je klientelistická síť,“ popisuje vazby členů Zemanovy vlády přední politik ČSSD z 90. let Ivan Fišera.

Vždy připraveni pomoci, až na Špidlu

Chuť k další spolupráci s Milošem Zemanem na Hradě vyjádřil Jan Fencl, exministr školství ze Zemanových dob, Eduard Zeman nebo bývalý ministr dopravy Jaromír Schling. „Čeho se držím, je, že pokud zatím Miloš Zeman něco potřeboval, vždy jsem se mu snažil pomoci,“ říká jmenovec budoucí hlavy státu a exministr školství Eduard Zeman, který nyní předsedá občanskému sdružení Přátelé Miloše Zemana. Informaci z oblasti zahraniční politiky je připraven nabídnout Jan Kavan.

Jedním z mála exministrů, s jehož pomocí nemůže v žádném případě počítat je bývalý eurokomisař Vladimír Špidla (ČSSD). Ten před druhým kolem prezidentské volby otevřeně podpořil Karla Schwarzenberga (TOP 09) s odůvodněním, že jeho případné zvolení na Hrad by ještě posílilo šance ČSSD na vítězství v příštích sněmovních volbách. Z působení Zemana na Hradě naopak vyjádřil obavy. „Otázku naší případné spolupráce tak samozřejmě nemusíme ani otevírat,“ potvrdil Špidla LN.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …