Zemanova slova na Primě zvedla ze židle komunistku Vostrou. Připomněla mu rok 2013

15.03.2015 17:06

V nedělní Partii FTV Prima prezident Zeman popisoval. co by se mohlo stát v případě, kdyby se rozpadla vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD). Tvrdě přitom zkritizoval ODS a TOP 09, ale nepotěšil ani komunisty. Na Hrad poslala vzkaz Miloslava Vostrá, která Zemanovi připomněla, že ještě v prezidentské volbě 2013 žádal komunisty o podporu.

Zemanova slova na Primě zvedla ze židle komunistku Vostrou. Připomněla mu rok 2013
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Prezident Miloš Zeman v nedělní Partii FTV Prima zopakoval, že by dal další šanci na sestavení vlády Andreji Babišovi jako druhému nejúspěšnějšímu lídrovi ve sněmovních volbách, pokud by se rozpadl kabinet vedený Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Zároveň ovšem zdůraznil, že by považoval za zradu na voličích, kdyby se buď ČSSD či ANO nově spojily s ODS a TOP 09. Především TOP 09 podle Zemana absolutně propadla, v komunálních volbách zvláště, a bylo by zvláštní, kdy se s touto stranou někdo spojoval, když se proti ní ČSSD i ANO vymezovaly. "Chápal bych to jako zradu na voličích," poznamenal Zeman.

Pokud jde o případnou podporu komunistů jakékoli nové vládě, Zeman je toho názoru, že strana by mohla vládu spíše tiše podporovat. A proti tomu se vymezila místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá.

"Nedělní vyjádření prezidenta Zemana o úloze KSČM v případě dalších voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR je opravdu hodně udivující. Žádná síla, a tedy ani zbožné přání prezidenta, nemůže určovat roli KSČM na politickém spektru. O její účasti ve vládě či případné podpoře menšinového kabinetu rozhodují jen a jen občané a členové strany. Vzhledem k tomu, že podpora KSČM je stabilní a naopak ze strany občanů narůstá, je věcí voličů, komu dají jak vysoké procento důvěry," konstatuje poslankyně.

Nakonec Zemanovi připomněla, že při prezidentské volbě v roce 2013 Miloš Zeman oficiálně žádal o podporu KSČM, což příliš nekoresponduje s dnešními názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …