Zemanova slova považuji za neuvěřitelnou drzost, ohradil se europoslanec Telička

03.08.2016 20:42

Europoslanec Pavel Telička (ANO) se ostře ohradil proti kritice prezidenta Miloše Zemana. Ten v obsáhlém nedělním rozhovoru pro Blesk.cz poznamenal, že Pavel Telička pracoval v orgánech společnosti miliardáře Zdeňka Bakaly, takže je teď, slovy prezidenta, od Teličky drzost vyjadřovat se k reorganizaci policie. Europoslanec si to ovšem nenechal líbit.

Zemanova slova považuji za neuvěřitelnou drzost, ohradil se europoslanec Telička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

Na svých osobních internetových stránkách si europoslanec Pavle Telička zvolený za hnutí ANO klade otázku, proč na něj prezident Zeman útočí.

„Prezident Miloš Zeman mě znovu napadl v souvislosti s mým působením ve správní radě společnosti NWR. V nedělením rozhovoru pro Blesk TV prezident Zeman prohlásil, že jsem "dostal od pana Bakaly 60 milionů korun a teď mám tu drzost vyjadřovat se k reorganizaci policie", a pak naznačil, že jsem si tyto peníze "nakradl". Kritiku Miloše Zemana považuji – abych se vyjádřil jeho slovníkem – za neuvěřitelnou drzost. Je to další z jeho politicky motivovaných útoků, které chápu jako odplatu za to, že soustavně upozorňuji na jeho opakovaná selhání v nejvyšší ústavní funkci,“ konstatoval Telička

Celé vyjádření europoslance najdete zde

K působení v orgánech NWR se prý Telička již vyjadřoval, takže si teď dovolí poznamenal jen tolik, že se při své práci držel etických zásad a kdyby se jich drželi i lidé z okolí Miloše Zemana, mohli bychom si prý všichni gratulovat.

Následně politik prozradil, že k němu Miloš Zeman nebýval vždy tak kritický. Působení v orgánech NWR prý prezidentovi asi nevadilo, když Teličkovi nabízel, aby vedl Stranu práv občanů. Té dnes předsedá senátor Jan Veleba. Stejně tak Teličkova minulost prezidentovi zřejmě nevadila, když dával najevo, že by možná v evropských volbách volil Pavla Teličku, kdyby nebylo toho, že za sociální demokracii kandidoval Jan Keller.

„Prezidentova slova o krádeži jsem chtěl konzultovat s právníky. Možná bych se ale měl raději obrátit na psychology. Ti by mi snad lépe pomohli pochopit Zemanovy výpady, které se nápadně podobají chování zhrzeného nápadníka. Chtěl bych prezidenta Miloše Zemana ubezpečit, že budu i nadále kritizovat jeho nekompetentní kroky ve funkci prezidenta ČR, jeho populismus, zapšklost a mstivost. Jeho osobní útoky mě neodradí,“ uzavřel europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…