Zemanovce podpořil známý sportovec

22.10.2013 11:15

Významný stolní tenista Petr Korbel podpořil před volbami zemanovce. Na webových stránkách SPOZ je s ním zveřejněn krátký rozhovor. „Politika Miloše Zemana je mi blízká," říká Korbel a vyslovil se i pro využití kroužkování.

Zemanovce podpořil známý sportovec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební billboard SPOZ

„Současného prezidenta Miloše Zemana si vážím jako vysoce vzdělaného a erudovaného člověka. Mé sympatie získal již v době, kdy zastával funkci předsedy vlády, především kvůli jeho významnému podílu na stabilizaci ekonomické situace. Zaznamenal jsem také názor pana prezidenta o jeho volebních preferencích ve prospěch SPOZ,“ uvedl Petr Korbel.

Významný sportovec prý zná osobně asi desítku lidí na kandidátce SPOZ v Moravskoslezském kraji. Vyjmenovává pak ty, kterých si mimořádně váží. „Pana Matěje Zachveje znám jako bývalého vrcholového sportovce, týmového hráče, pracovitého, čestného a poctivého člověka, který dlouhodobě spolupracuje s Ing. Světlíkem a jeho strojírenskou skupinou Vítkovice. Také vím, že ve vedení této úspěšné skupiny působil lídr kandidátky v kraji, pan Martin Pecina,“ řekl.

Preferenční hlasy využiji

„Co se týče preferenčních hlasů, jsou dle mého názoru určitě dobrým nástrojem právě pro podporu takto schopných lidí a je to zároveň nástroj, jak mohou lidé projevit svůj vliv na sestavení kandidátek. `Kroužkování` je čím dál oblíbenější a využiji ho určitě i já,“ potvrdil zemanovcům Petr Korbel.

Petr Korbel se celý život věnuje sportu, proto se také vyjádřil k celkové situaci tak, jak ji vidí právě on. „Domnívám se, že vždy je co zlepšovat. Základem by měla být především větší podpora mládeže. Na základě svých sportovních zkušeností mohu jednoznačně říci, že je to právě sport, který vytváří skutečné sociální vztahy, ne imaginární společenství jako dnešní `Facebooky` a `Twittery`,“ zdůraznil Korbel.

Petr Korbel se na špičkové úrovni zabývá stolním tenisem. Již pětkrát se účastnil olympijských her a například získal 4. místo na OH v Atlantě. Medailové úspěchy slavil i na mistrovství Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…