Zemanovci objíždějí zemi s peticí za majetková přiznání. Oprášili i slavný autobus

18.07.2013 16:32

Mladí zemanovci projíždí Českou republiku, aby nasbírali podpisy pro svou petici, která by změnila zákon o prokázání a původu majetku. Zatím projeli čtyři kraje a zastavili se také v Jihočeském kraji, kde navštívili JZD Hoštice. Tam je totiž zaparkovaný autobus "zemák", ve kterém současný prezident Miloš Zeman sbíral také podpisy - a to v boji o premiérské křeslo v roce 1998.

Zemanovci objíždějí zemi s peticí za majetková přiznání. Oprášili i slavný autobus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Projeli jsme už 4 kraje a naši petici podpořilo více než 20 000 lidí. Tímhle autobusem to kdysi všechno začalo, prostě jsme ho museli vidět!" sdělil nadšeně své dojmy člen petičího výboru Martin Ryšavý. A o čem celá ta petice je? Podle členů petičního výboru nový zákon bude chránit pracující a obyčejné lidi před těmi, kteří majetek získali nezákonnou cestou.

Lidé podezřelí z ilegálně nabytého majetku by tak museli po vyzvání předložit jeho původ. "A tím největším trestem je jeho zabavení. Zatím soudy mnoho nezmůžou, ale pokud bychom přenesli dokazovací povinnost o původu majetku na dotčenou osobu, máme šanci tyto lidi dohnat ke spravedlnosti," věří další člen petičního výboru, Vladimír Kruliš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…