Zemanovci z venkova udeřili na Šloufa a spol.: Vy ješitní lháři, ubráníme se vám. Dlužíme to Zemanovi

04.10.2013 13:34

Spory ve Straně práv občanů – zemanovců poznamenaly předvolební kampaň. Některé stranické organizace toho mají dost a vystupují proti těm, kteří stranu podle nich poškozují, když tvrdí, že vedení strany postupuje nedemokraticky a nedodržuje stanovy.

Zemanovci z venkova udeřili na Šloufa a spol.: Vy ješitní lháři, ubráníme se vám. Dlužíme to Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

ParlamentníListy.cz mají k dispozici usnesení MO SPOZ Znojmo-město, které reaguje na přetrvávající rozbroje.

„Odmítáme jakékoliv politické hrátky některých jedinců ve SPOZ, které slouží pouze tomu, aby uškodily samotné existenci SPOZ a jejímu úspěchu ve volbách. Znojemské zemanovce zajímá především výsledek SPOZ ve volbách v Jihomoravském kraji a chceme opět uspět, tak jako v prezidentských volbách, kdy na okrese Znojmo získal Miloš Zeman ve druhém kole volby nejvíce hlasů v kraji a 4. nejlepší výsledek v ČR,“ píší Marian Keremidský a Michal Koska. (Celé prohlášení ZDE)

Komu slouží útoky pana Šloufa a paní Portové?

Stanovisko MO SPOZ z Kudlova na Zlínsku je mnohem adresnější: „Můžeme se ptát, komu slouží útoky pana Šloufa a paní Portové,“ stojí v úvodu. „Já jsem si jist, že nejen jim samotným jako vendeta za to, že se nedostali na kandidátku,“ upozorňuje Lukáš Čala.

„Je třeba se dívat dál a já si myslím, že zvláště Miroslav Šlouf (paní Portovou považuji jen za chytře zmanipulovaný nástroj) z historických zkušeností zná velmi dobře prostředí politiky a politického byznysu. Jistě by se našlo mnoho politických konkurentů, kteří by šikovně rozehranou umělou kauzu o `zlých pánech ve vedení SPOZ` dokázali náležitě ocenit,“ myslí si Čala. (Celé prohlášení ZDE)

Jeho stranický kolega Vladimír Paulík, starosta Blanska a předseda místní buňky SPOZ,  se v prohlášení zaměřil speciálně na Portovou. "MO SPOZ Blansko žádá místopředsedkyni Ditu Portovou, aby veškeré mediální útoky pozastavila a věnovala se plně volební kampani. Svým postojem a kroky poškozuje celou stranu a všechny členy,kteří mají snahu uspět za SPOZ ve volbách," uvedl.

Táhněme za jeden provaz!

„Protože jsem ve Straně práv občanů - zemanovci už nějaký ten rok, vím, kolik jsme toho zvláště ve Zlínském kraji společně dokázali,“ dovolává se Lukáš Čala a žádá kolegy, aby se spojili.

„Prosím tedy i ostatní kolegy, k nimž cítím stranickou příslušnost, abychom táhli za jeden provaz a nesloužili jako nástroj k mocenským hrátkám těch, kteří nás chtějí poškodit.“

Do strany prý Lukáš Čala vstupoval z obdivu k Miloši Zemanovi, osobně po nocích rozvážel v krajských i prezidentských volbách propagační předměty a lepil plakáty. Tuto svou zkušenost zmiňuje také v prohlášení místní organizace. „Miloši Zemanovi dlužíme práci, kterou od nás teď potřebuje. Musíme stát za ním a kroky, které směřují nejen k poškození SPOZ, ale i jeho samého, zastavit vší silou,“ navrhuje věrný zemanovec.

„Hlásím se na obranu naší strany proti všem lhářům, lidem s uraženou ješitností a stěžovatelům, kteří mimo kritiky nikdy nic nedokázali,“ uzavírá prohlášení Lukáš Čala z místní organizace SPOZ Kudlov.

Prohlášení vydalo i zemanovské místní sdružení Hlinsko, jehož předseda Aleš Meloun věří, že "jednotlivé excesy neúspěšných a zhrzených členů nebudou mít zásadní vliv na budoucnost strany a její dobrý výsledek v nadcházejících volbách." (Celé prohlášení ZDE)

Spory v SPOZ

Místopředsedkyně SPOZ Dita Portová se dostala do konfliktu se zbytkem vedení Strany práv občanů - zemanovci. Předsednictvo totiž škrtlo z plzeňské kandidátky čtrnáct lidí a podle Portové jsou "čistky" ve straně v rozporu se stanovami. Místopředsedkyni vedení strany vyškrtlo z plzeňské kandidátky poté, co se postavila za lobbistu Miroslava Šloufa. Toho celorepublikové vedení vyškrtlo z pražské kandidátky a do jejího čela místo něj dosadilo ministra dopravy v demisi Zdeňka Žáka. Portová se proto obrátila otevřeným dopisem i na čestného předsedu strany Miloše Zemana.

Portová v dopise například upozornila na to, že z kandidátních listin prý mizí nejpracovitější straníci, kteří pomáhali Zemanovi v úspěšné prezidentské kampani. O dopise informoval mimo jiné server iDnes.cz. "Dovolila jsem si Mirkovi Šloufovi poděkovat a byla jsem odsunuta na čtvrté místo kandidátky. Dovolila jsem si dbát na dodržování stanov, hájit práva našich členů a zmizela jsem z kandidátky úplně," napsala. Portová je ve straně považována za Šloufovu zastánkyni, společně mimo jiné se senátorem Vladimírem Drymlem.

Portová proto už dříve pro iDnes.cz doplnila, že za změnami na kandidátkách stojí Vratislav Mynář a místopředseda strany a prezidentův poradce Martin Nejedlý. "To, co proběhlo na posledním jednání předsednictva, bylo tvrdě v jejich režii. Předsednictvo odřídili a následné kroky už byly absolutně v rozporu se vším. Nerespektují stanovy a využívají jen hrubou sílu," uvedla tehdy Portová.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …