Zemanovec Veleba se rozčílil nad tím, co o něm píší média

13.11.2014 13:29

Nevystupuji za prezidenta, ale na jeho obranu proti vytrvalé štvavé mediální kampani. Tak vysvětlil na svém profilu na webu ParlamentníListy.cz své veřejné vystupování předseda Strany práv občanů Jan Veleba čtenáři, který se podivoval tomu, že se tak vehementně Miloše Zemana zastává.

Zemanovec Veleba se rozčílil nad tím, co o něm píší média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

„Mohu se zeptat, z jaké pozice tak vehementně hájíte prezidenta a snažíte se vystupovat jako jakýsi mluvčí venkovanů proti jakési pražské aristokracii, či jak to nazvat?“ zajímalo čtenáře, podle kterého by za prezidenta měl vystupovat jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Novináři z „pražské kavárny" jsou schopni každé špinavosti

Veleba uvedl, že nevystupuje za prezidenta, ale na jeho obranu. „Proti vytrvalé štvavé mediální kampani, kterou proti němu vede většina médií,“ uvedl Veleba s tím, že tuto kampaň dělají většinou pražští novináři, proto je používán termín „pražská kavárna“.

Podle Veleby jsou tito novináři schopni každé špinavosti, přitom nedosahují nijak vysokých kvalit. Jako příklad uvedl Jiřího Peheho, který o něm prý v Právu napsal dehonestující článek, ve kterém mimo jiné uvádí: „Jazyk jeho výzvy v sobě nezapře bývalého zemědělského tajemníka OV KSČ ve Žďáru nad Sázavou v časech normalizace, evidentně dobře školeném v třídním boji.“ Veleba ale uvádí, že nebyl ani jediný den zaměstnancem jakéhokoliv OV KSČ, natož pak zemědělským tajemníkem ve Žďáru nad Sázavou.

Babišovy noviny tomu daly korunu

V MF Dnes zase o Velebovi vyšel článek, ve kterém je označen za burana. „Nenamáhali se ani podívat na můj životopis – jsem absolventem Mendlovy univerzity a potom ještě Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Nikdy to o sobě nepíšu, ale teď jsem nucen,“ uvedl Veleba.

Korunu novinářským útokům na Zemana podle Veleby dal nedávno článek v Babišových Lidových novinách, kde prý „redaktor Joch“ napsal článek „Užitečný idiot se vrací“. Přičemž šlo o článek o prezidentu ČR a jeho návratu z Číny. „Takže toto jsou moje motivy a důvody, proč prezidenta bráním. Je to můj občanský postoj,“ dodal Veleba.

Celé znění otázky a odpovědi najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…