Zemanovec napsal, do jakého luxusního podniku prý chodí šéf ČSSD a co tam pije

25.11.2013 11:00

"Bohuslav Sobotka, předseda sociálních demokratů, vyzval církve (zvláště tu římskokatolickou) k chudobě," píše zemanovec Luboš Smrčka ve svém vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Podle něj socialisté káží vodu, pijí přitom víno.

Zemanovec napsal, do jakého luxusního podniku prý chodí šéf ČSSD a co tam pije
Foto: SPOZ
Popisek: Luboš Smrčka

Myšlenka šéfa sociální demokracie Bohuslava Sobotky není podle Luboše Smrčky špatná. Ale kdo chce zapalovat, musí hořet. Předseda ČSSD by prý měl zvážit, zda bude nadále navštěvovat svůj oblíbený podnik v hotelu Mandarin Oriental, který prý jistě není typickým místem setkávání skromných.

"Uznávám, že je poněkud laciné argumentovat cenou espresa, ale oněch 130 korun za jednu kávu musí řadě voličů sociální demokracie stačit na snídani, oběd i večeři pro celou rodinu. Což by pana předsedu mohlo vést k jistému zamyšlení," píše zemanovec.

Sami utrácejí, kde je napadne

Vůdci sociální demokracie mají podle Smrčky určitou představu o stylu a kvalitě svých životů a nepřipadá jim divné, že se v jejich kavárnách a hotelových lobby barech povětšinou nevyskytují ani dělníci, ani rolníci a dokonce obvykle ani pracující inteligence.

Celý text Luboše Smrčky ZDE.

"Aby nebyla mýlka. Tohle není text o závisti. Ať pan Sobotka, pan Hašek, pan Zaorálek, pan Filip a všichni ostatní utrácejí peníze, kde je napadne. To je jejich věc. Ale jenom do chvíle, dokud nezačnou jiným kázat o skromnosti a potřebě střídmosti. Je vhodné být uměřený," pokračuje člen SPOZ.

Ačkoliv, jak sám uvádí, rovněž není nadšen z podoby církevních restitucí, je podle Smrčky třeba zachovávat vlastní integritu a věrohodnost. "Pokud nejsem vzorem skromnosti sám, neměl bych ostatní poučovat o tom, jak má skromnost vypadat," uzavírá zemanovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…