Zemanovi bude radit exšéf Úřadu vlády Novák. Muž s kontroverzní minulostí

16.06.2014 19:40

Bývalý šéf Úřadu vlády Jan Novák bude radit prezidentu Miloši Zemanovi. Bývalý úředník nebude zaměstnancem prezidentské kanceláře, ale bude působit jako externí poradce analytického týmu. Bude se zabývat státní správou a agendou státních vyznamenání. Informoval o tom server Novinky.cz.

Zemanovi bude radit exšéf Úřadu vlády Novák. Muž s kontroverzní minulostí
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Informaci potvrdil také tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. „Pan Novák je člověk s bohatými zkušenostmi ze státní správy a právě jeho zkušenosti chce analytický tým využít. Měl by pomoci zkvalitnit přípravu podkladů například ke služebnímu zákonu a podobně,“ prohlásil.

Novák je spojován s kauzami ProMoPro a Pandur

V souvislosti s Novákem připomíná server Novinky.cz kauzu ProMoPro. Právě on coby šéf Úřadu vlády podepisoval smlouvy s touto firmou. Sám ale trvá na tom, že odpovědnost za výběr dodavatele audiovizuálních služeb během předsednictví Česka Evropské unii nese sekce, kterou tehdy řídil vicepremiér Alexandr Vondra.

Jméno Nováka rovněž figuruje v kauze nákupu obrněných transportérů Pandur. Údajně měl Marku Dalíkovi předávat tajné informace. S lobbistou a osobním přítelem bývalého premiéra Topolánka se znají od studií.

Novák prý nebyl součástí kauz natolik, aby byl obžalovaný. Hrad mu věří

Hrad ale novému externímu zaměstnanci důvěřuje. „Pan Novák nebyl součástí žádné kauzy natolik, aby byl obžalovaný nebo stanul před soudem. Pro Hrad je to odborník, který práci analytického útvaru kanceláře prezidenta obohatí a vylepší,“ prohlásil Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…