Zemanův Mynář: Pan prezident je obklopen úspěšnými lidmi. Nejsem žádný lump. Oni mi mou vilu závidí

19.01.2015 8:37

„Celý humbuk kolem mě je výsledkem závisti. Nemám se zač stydět, nejsem nějaký lump,“ říká v rozhovoru pro Lidové noviny kancléř Vratislav Mynář, který byl v posledních dnech pranýřován zejména za nákup vily v pražských Strašnicích. „Je dobře, že je pan prezident obklopen úspěšnými lidmi,“ dodává jeden z nejvýše postavených úředníků v zemi.

Zemanův Mynář: Pan prezident je obklopen úspěšnými lidmi. Nejsem žádný lump. Oni mi mou vilu závidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Na úvod rozhovoru Mynář odpovídal na otázku, zda se cítí být bohatým člověkem. „Nevím, jak na tuhle otázku odpovědět, duchem jistě ano. Mohu potvrdit, že mé 23leté podnikání bylo v kladných číslech. Neumím říct, co znamená být bohatý nebo málo bohatý. Vždy jsem podnikal v souladu se zákony a vždy jsem podnikal v České republice. Nikdy jsem neměl účty na Kypru nebo na Kajmanech ani v jiných daňových rájích. Účty jsem měl a mám zde. Nestydím se za svůj podnikatelský život,“ objasňoval Mynář své majetkové poměry, o kterých se hojně diskutuje v souvislosti s nákupem vily v pražských Strašnicích, za kterou kancléř zaplatil pět a půl milionu korun. 

Sám Mynář je se svými majetkovými poměry spokojený. Podnikáním si údajně vydělal částku, pohybující se v rozmezí od devíti do devíti set milionů korun. „Není co tajit. Nevidím ale důvod, abych se nechal honit novináři, kteří mě nutí odhalovat se donaha, a dával jim papíry o tom, co jsem provedl a neprovedl,“ tvrdí kancléř prezidenta republiky.

Humbuk kolem jeho osoby je prý daný závistí. „V Česku existuje jedna taková rozšířená vlastnost – závist. Tím přes váš deník, který bohužel nepatří k nejčtenějším, neříkám, že všichni Češi jsou závistiví, na druhou stranu si myslím, že celý humbuk kolem mě je výsledkem závisti,“ vysvětloval Mynář s tím, že se nemá za sebe co stydět. Není prý žádný lump. Vydělané peníze navíc hodlá investovat zpátky v této zemi.

Spekulace kolem jeho podnikání dle jeho názoru na prezidentově pověsti šrám nezanechají. „Nechápu, proč by úředník měl být prototypem člověka s naleštěnými rukávy, který nikdy nic neprodal. Myslím, že pan prezident velmi detailně zná moji podnikatelskou minulost, nikdy jsem mu nic netajil. Myslím, že je dobře, že je pan prezident obklopen úspěšnými lidmi,“ má jasno Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…