Zemanův Mynář nás tahá za fusekli, zlobí se poslanec

07.04.2015 13:31

Podle serveru Lidovky.cz, vadí poslancům chování a přístup hradního kancléře Vratislava Mynáře. Prý se podle poslanců chová "samolibě" a "pohrdá povinností" vůči občanům. Dle Lidovek jim vadí zejména to, že již více než dva roky tají svůj plat, prezident by měl prý zhodnotit kancléřovo chování.

Zemanův Mynář nás tahá za fusekli, zlobí se poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Poslanecká sněmovna prý již projednávala minulý týden novelu zákona, která by umožňovala svobodný přístup k informacím, píšou Lidovky. Podle serveru by takováto novela však mohla být "trnem v oku" vysokým státním úředníkům, kteří mají vysoký plat z veřejných peněz.

Podle Lidovek při jednání sněmovny vystoupila poslankyně z klubu TOP 09 a Starostů Věra Kovářová, která zmínila i Vratislava Mynáře, jehož také označila za jednoho z "tajnůstkářů," který nechce sdělit svůj plat, prý kvůli tomu pohrdá důstojností prezidenta republiky a Kovářová tak chce, aby Poslanecká sněmovna přijala doprovodné usnesení.

Server Lidovky.cz se zeptal jednotlivých poslanců z různého politického spektra, co si myslí o tomto návrhu, jak by měl reagoval v této souvislosti sám prezident Zeman a jak hodnotí přístup hradního kancléře Mynáře.

Celý text zde

Poslanec za ANO Martin Kolovratník podle Lidovek odsuzuje Mynářův postoj a je prý pro usnesení navržené Kovářovou. Dle Kolovratníka by měl Miloš Zeman zveřejnit plat všech pracovníků své kanceláře, nejen Mynáře, který se prý chová "samolibě." "Pohrdá svou povinností vůči občanům," řekl Kolovratník.

Jaroslav Borka, který je poslancem za KSČM se vyjádřil s tím, že usnesení nepodpoří, jelikož prezident prý musí sám zhodnotit, zda Mynář jedná správně. Zároveň však podle Lidovek Borka míní, že by měl uvést i důvody, proč nechce sdělit svůj plat. Borka si je ale prý jist, že by se měly řešit mnohem důležitější věci.

Dle poslance za KDU-ČSL Jiřího Junka, je usnesení formulováno "nešťastně", jelikož je Mynář označován za narušitele důstojnosti hlavy státu. Kdyby prý bylo usnesení přeformulováno, byl by pro. Přístup hradního kancléře ale ohodnotil slovy: "Prostě nás tahá za fusekli a má z nás blázny." Píše se na serveru Lidovky.cz

Radim Fiala, poslanec za Úsvit, si podle Lidovek nemyslí, že toto jednání patří do poslanecké sněmovny, ten kdo se prý cítí být Mynářem nějak poškozen, by se měl obrátit na soud. "TOP 09 takto podle mého názoru pokračuje ve volební kampani, kterou prohrála před dvěma lety," nesouhlasí Fiala s usnesením ze strany TOP 09.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…