Zemanův Mynář tento týden končí na Hradě. A pokud jde o držení za kravatu...

17.09.2013 8:36

Vratislav Mynář nechce sedět na dvou židlích, a proto abdikuje na post krajského zastupitele ve Zlíně a na Hradě si vezme neplacené volno na předvolební kampaň SPOZ. Za zemanovce právě kandiduje do sněmovny. K nedávnému sporu v Hradci Králové v krajské organizaci SPOZ Právu řekl, že nechce dělat z komára velblouda.

Zemanův Mynář tento týden končí na Hradě. A pokud jde o držení za kravatu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

Vratislav Mynář kandiduje za SPOZ jako lídr ve Zlínském kraji. Ve hře tak jsou jeho případné funkce, a to zastupitel ve Zlíně a případně poslanec. "Není správné sedět jedním zadkem na dvou židlích,“ uvedl Mynář k otázce kumulování funkcí. Postu krajského zastupitele ve Zlíně si prý velmi váží. „Myslím si, že jde o natolik významnou funkci, že by se jí měl člověk věnovat na sto procent,“ myslí si Mynář.

Podle svých slov k 1. říjnu rezignuje na post krajského zastupitele. Protože volební kampaň a částečně ještě kancléřský úvazek mu už nedovolují odvádět to, co si mandát zaslouží. Deníku Právo Mynář také řekl, že tento týden je pro něj posledním pracovním ve funkci kancléře. Pak si bere neplacené volno, aby se mohl věnovat kampani.

Dryml je vznětlivá osobnost

Pro deník Právo Mynář komentoval zprávy z krajské konference SPOZ v Hradci Králové. Tam totiž došlo k medializované roztržce mezi senátorem Vladimírem Drymlem a krajským šéfem Miroslavem Matějkou. Mynář nabádá, aby se věc nezveličovala a vysvětluje, že tam byla dlouho nejasná situace a dlouho také nebyl znám předseda SPOZ v kraji. „Senátor Vladimír Dryml je do jisté míry vznětlivou osobou, došlo tam k určitým osobním rozporům. Ale celkově bych nedělal z komára velblouda,“ bagatelizuje spor, při kterém Dryml držel Matějku za kravatu, Vratislav Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…