Zemanův mluvčí ohlásil důležitou návštěvu a důležitou rezignaci

20.01.2015 12:12

Prezident Miloš Zeman zítra přijme demisi předsedkyně Nejvyššího soudu Ivy Brožové, na její post jmenuje Pavla Šámala. Na pravidelném setkání s novináři to dnes oznámil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Tlumočil také prezidentovo znepokojení nad tím, že kvůli nekvalitnímu služebnímu zákonu je ohroženo čerpání peněz z evropských fondů. Informoval také o dalších podrobnostech oslav 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, které proběhnou na českém území.

Zemanův mluvčí ohlásil důležitou návštěvu a důležitou rezignaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Prezident prostřednictvím svého mluvčího oznámil, že zítra přijme demisi předsedkyně Nejvyššího soudu Ivy Brožové. Novým předsedou NS jmenuje Miloš Zeman Pavla Šámala. O důvodech, které Brožovou k demisi vedly, nechtěl Ovčáček mluvit s tím, že to je otázka na ni.

Mluvčí hlavy státu se nechtěl blíže vyjadřovat k tomu, kteří významní evropští či světoví politici navštíví českou část oslav 70. výročí osvobození Osvětimi Rudou armádou. Zmínil pouze jméno slovenského prezidenta Andreje Kisky, který prý se Zemanem 27. ledna navštíví Terezínský památník, kde český prezident přednese projev.

Krátce se Ovčáček vyjádřil k problematice inkluze. Prezident se svým nyní často diskutovaným vyjádřením nechtěl negativně dotknout například vozíčkářů. Mluvčí poukázal na to, že vznikla petice podepsaná 18 tisíci rodiči, kteří nesouhlasili s inkluzí dětí praktických škol v případech, kdy pro to nebyly vytvořeny podmínky.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…