Zemanův mluvčí poslal zajímavý vzkaz Kalouskovi: Abyste nedopadl jako…

29.05.2014 15:35

Terč na házení šipek v podobě portrétu hlavy státu. Takovým způsobem podle serveru iHNed.cz naložil Miroslav Kalousek s loňským darem od prezidenta Zemana, který mu poslal svůj vlastní portrét. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček bývalému šéfovi státní pokladny nepřímo popřál, aby nedopadl jako filmová postava Kelišové z Troškova filmu Slunce, seno a pár facek.

Zemanův mluvčí poslal zajímavý vzkaz Kalouskovi: Abyste nedopadl jako…
Foto: Radim Panenka
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Když loni v prosinci slavil Miroslav Kalousek narozeniny, dostal originální dárek od hlavy státu. Miloš Zeman poslal prvnímu místopředsedovi TOP 09 svůj vlastní portrét. „Vážený pane Kalousku, dovoluji si Vám popřát vše nejlepší k narozeninám a zasílám malý dárek, který Vás jistě potěší. S pozdravem Miloš Zeman,“ napsal tehdy v narozeninovém přání prezident.

Miroslav Kalousek v té době prohlásil, že pro portrét hlavy státu jistě najde místo, kam se velký obraz bude rozměrově hodit. A Kalousek místo nakonec našel. Jak napsal server iHNed.cz, dar od prezidenta republiky je v místnosti poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové, kde z něj udělali terč na šipky.

Podle Kalouskova vyjádření pro zmíněný server ale do Zemanova portrétu nikdo šipky nestřílí, protože obraz je natolik tvrdý, že by se do něho šipky nezapíchly.

ParlamentníListy.cz se s žádostí o reakci na „originální“ využití prezidentského daru obrátily na tiskového mluvčího hlavy státu Jiřího Ovčáčka, který exministru financí popřál, aby neskončil jako postava drbny Kelišové z komedie Zdeňka Trošky. Tam se v jedné z filmových scén šipky vyhozené oknem zapíchly postavě Kelišové do pozadí.

„Prvnímu místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi lze jen popřát, aby se šipkami nedopadl stejně jako jedna z postav ve známé filmové komedii Slunce, seno a pár facek,“ konstatoval Jiří Ovčáček pro redakci ParlamentníchListů.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…