Zemanův muž se nedá. Vyčítali mu lásku k ženám i náklonnost k Rusům, advokát tvrdí: Je to za to, že pomohl proti Nagyové

14.12.2015 6:51

Šéf vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislav Pilc na Hradě končí. Nebyla mu totiž prodloužena prověrka od Nejvyššího bezpečnostního úřadu na nejvyšší stupeň utajení. Pilc se však nedává a prostřednictvím advokáta podal proti rozhodnutí rozklad. Dnešní vydání MF Dnes poté spekuluje o jeho „škraloupech“ a důvodech k neudělení prověrky.

Zemanův muž se nedá. Vyčítali mu lásku k ženám i náklonnost k Rusům, advokát tvrdí: Je to za to, že pomohl proti Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Pilcovým problémem byli podle MF Dnes například sousedé z Gazpromu či přespříliš pozitivní vztah k ženám. Podle Pilcova advokáta, bývalého náměstka na Ministerstvu spravedlnosti Daniela Voláka, je však důvod úplně jiný. Jak noviny uvádí, Volák naznačil, že za vším může být nevraživost mezi Pilcem a bývalým vedením armádní tajné služby. Byl to totiž právě Pilc, kdo svou výpovědí pomohl detektivům protimafiánského útvaru v kauze Jany Nagyové. 

Některým osobám podle Voláka nepřišla vhod výpověď, kterou Pilc učinil před soudem. „Nelze proto vyloučit akt pomsty a indicie o manipulaci tomu jasně nasvědčují,“ řekl Volák.

Přeci jen se ale vraťme i ke spekulacím. Vazby na Rusy, které podle MF Dnes také zapříčinily Pilcův pád, jsou již několikaleté. Od roku 2001 totiž Pilc pět let působil jako vojenský přidělenec v Moskvě.

„Fešák Hubert“, jak je mu prý přezdíváno kvůli zálibě ve značkovém oblečení a péči o svou vizáž, je také velkým milovníkem žen. Alespoň podle MF Dnes. Jak ale podotkl Volák, kvůli tomuto mu prověrka neudělena nebyla. „To je naprosto slepá cesta, to jsou staré informace a týkalo se to jeho současné ženy. To je zcela úsměvná a také asi šest let stará informace,“ řekl Volák s tím, že kvůli neudělení prověrky podali samozřejmě rozklad. A to i proto, že Volák vnímá podle tisku v rozhodnutí NBÚ stopy manipulace.

Zajímavostí rozhodně také je to, že všechny hříchy měl Pilc nastřádat během uplynulých dvanácti měsíců. „Nebyl Pilc pro bezpečnost státu ohrožením už coby pověřený ředitel armádní tajné služby?“ ptá se MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…