Zemanův noční projev před celým světem: Výsměch i zlé přirovnání

22.09.2016 9:04

Prezident Miloš Zeman v noci ze středy na čtvrtek středoevropského času pronesl na půdě OSN projev, v němž vyzval ke koordinované vojenské akci proti mezinárodnímu terorismu. První reakce sociálních sítí k němu nejsou příliš lichotivé.

Zemanův noční projev před celým světem: Výsměch i zlé přirovnání
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Prezident Miloš Zeman v OSN

„Vystoupení Miloše Zemana v OSN mělo kvalitu strategických úvah kadeta Bieglera, teď ještě bojový výcvik dle svobodníka Halíka a vítězství bude naše!“ s nadsázkou ohodnotil prezidentův projev vysokoškolský pedagog Michael Romancov.

Nepříznivé vysvědčení si Zeman vysloužil i od analytika think-tanku Evropské hodnoty Jakuba Jandy. „Miloš právě sdělil světu, že je třeba proti teroristům používat drony. Asi mu až teď po letech na teletextu řekli, o co jde, tak mu to přišlo jako dobrej nápad. Je zoufalý sledovat, že tohle je prezident moderního Česka v roce 2016,“ chytá se Janda za hlavu.

PROJEV PREZIDENTA ZEMANA ZDE

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov si při pohledu na prezidenta Zemana vzpomněl na prvního a zároveň posledního prezidenta Ruské federace Borise Jelcina. „Zeman stále více připomíná pozdního Jelcina,“ konstatoval novinář na svém twitterovém účtu.

Podle aktivisty Jana Vrobela prezident dle očekávání neřekl ve svém projevu nic zásadního. „Ovčáček se nechal slyšet, že Miloš plánuje na Valné shromáždění OSN naprosto zásadní projev. Tipnul jsem si, že to bude nicneříkající a neinformovaný blábol o potřebě vybombardovat terorismus jako loni a ejhle, ono fakt jo!“ zajásal aktivista na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…