Zemanův poradce Nejedlý z Lukoilu jede s prezidentem do Soči, píše server

05.02.2014 8:35

S prezidentem Milošem Zemanem na olympiádu do Soči poletí i šéf firmy Lukoil Aviation Czech Martin Nejedlý, jako Zemanův poradce pro energetiku. Informuje o tom server Aktuálně.cz a připomíná, že jde o jednatele a spolumajitele firmy, která českému státu dluží 27,7 milionu korun. Nejedlý je také místopředsedou SPOZ.

Zemanův poradce Nejedlý z Lukoilu jede s prezidentem do Soči, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Nejedlý se zdraví s Jaromírem Duškem

Martin Nejedlý má hrát na olympiádě určitou roli při plánovaných bilaterálních jednáních, která prezident Zeman také absolvuje. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček však odmítl podat bližší informace. „O jednotlivých bilaterálních schůzkách budeme informovat v průběhu návštěvy Soči," uvedl pouze. Připomeňme, že Nejedlý delší čas v Rusku působil. Bližší informace však nejsou příliš známy, protože Hrad odmítá zveřejnit životopis prezidentova poradce. Zda to udělá, je podle Ovčáčka čistě na Nejedlém.

Ten zastává pozici externího neplaceného poradce a náklady na pobyt v Soči si bude hradit ze svého. Cestu do Soči mu však zaplatí čeští daňoví poplatníci, protože poletí speciálem s prezidentem. Jako externí poradce prezidenta se Nejedlý nepovažuje za veřejně činnou osobu a odmítá svůj životopis poskytovat médiím.

Některé údaje spojené s Nejedlým ale přece jen známé jsou. Není tajemstvím, že firma Lukoil dluží českému státu přes 27 milionů korun za přislíbený a nedodaný letecký petrolej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…