Zemanův projev na Rhodosu měl ještě pokračování. Máme ho a tady je

28.09.2014 22:20

Server ParlamentníListy.cz má k dispozici exkluzivní nahrávku krátkého vyjádření prezidenta Miloše Zemana, které pronesl poté, co mu byla udělena cena na konferenci Dialog civilizací na Rhodosu. Česká hlava státu v něm střídá anglicky pronesené věty s větami v jazyce ruském a mimo jiné zdůrazňuje, že civilizovaný svět musí zapomenout na vzájemné drobné, ale i výraznější rozmíšky a musí společně bojovat proti barbarství mezinárodního terorismu.

Zemanův projev na Rhodosu měl ještě pokračování. Máme ho a tady je
Foto: KPR - Jiří Ovčáček
Popisek: Prezident Zeman při projevu na konferenci Dialog civilizací na řeckém ostrově Rhodos

Zeman v krátkém proslovu na ostrově Rhodos prohlásil, že krize, které prožíváme, představují pro některé lidi výzvu, na níž se může projevit jejich síla. A hned přidal dva příklady. Bez krize by pozdější francouzský prezident Charles de Gaulle možná zůstal jen obyčejným velitelem tankového vojska a Winston Churchill by zůstal toliko poslancem.

A dnes by se supervelmoci měly podle prezidenta přenést přes drobné, přes středně velké neshody a měly by společně v rámci strategického partnerství bojovat proti nepříteli, kterým je mezinárodním terorismus.

„Když vidíme mrtvé děti, mrtvé ženy, mrtvé starší občany - všechno to jsou oběti mezinárodního terorismu, musíme zapomenout na naše drobné, ale dokonce i na středně velké odlišnosti mezi námi a společně musíme bojovat proti mezinárodnímu terorismu, proti necivilizaci nenávisti a podporovat civilizaci vzájemné lásky,“ uzavřel své vystoupení prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…