Zemanův velký návrat. Promluví v Českém rozhlase

30.12.2015 13:41

Český rozhlas Plus v pondělí odvysílá rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem. Bude se mimo jiné týkat problematiky migrace nebo české zahraniční politiky. Půjde o rozhovor pro pořad Interview. Nový prezidentský pořad typu Hovory z Lán Český rozhlas nezavádí. ČTK to dnes řekl mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna. Hovory z Lán skončily poté, co v nich Zeman loni v listopadu pronesl hrubé vulgarismy a Hrad odmítl návrh rozhlasu na jejich předtáčení.

Zemanův velký návrat. Promluví v Českém rozhlase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Dvacetiminutový pořad bude podle Hošny prvním rozhovorem hlavy státu pro média v novém roce. „Moderátor pořadu Interview Plus Michael Rozsypal se bude ptát prezidenta na to, jak by konkrétně mělo Česko postupovat v řešení migrační krize, jak bude zahraniční politiku koordinovat s vládou, jak docílit skandinávského sociálního modelu, o kterém prezident často mluví, a na další důležité oblasti politiky Hradu,“ uvedl šéfredaktor stanice Plus Alexandr Pícha.

Rozhovor bude vysílán živě v pořadu Interview Plus v 11:33 a reprízovat ho bude stanice v 16:33. K dispozici také bude na webu Českého rozhlasu. „Rozhovor s prezidentem Zemanem budeme vysílat naživo prostřednictvím přenosového vozu z Pražského hradu. Do Interview Plus zveme osobnosti z politiky, byznysu a významných institucí, hostoval u nás i slovenský premiér Robert Fico. Miloše Zemana jsme pozvali poprvé,“ dodal Pícha.

Zeman od června 2013 vystupoval v Českém rozhlasu v pravidelném pořadu Hovory z Lán. Jeho vysílání bylo ukončeno minulý rok poté, co prezident v živém vysílání použil několik vulgárních výrazů. Rozhlas si za to od vysílací rady a Rady ČRo vysloužil upozornění na porušení zákona a kodexu ČRo. Tehdejší generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan poté navrhl předtáčení pořadu, s čímž Zeman nesouhlasil. Pravidelné rozhovory se pak z veřejnoprávního rozhlasu přesunuly na soukromou stanici Frekvence 1.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…