Zemřel doktor Altner, kterému ČSSD dlužila obrovské peníze

07.11.2016 12:59

Bývalý advokát Zdeněk Altner, který uspěl v letitém rozsudku s ČSSD a měl od ní získat téměř 338 milionů korun, se svých peněz již nedočká. Dnes ráno totiž zemřel. Oznámil to jeho advokát Václav Veselý.

Zemřel doktor Altner, kterému ČSSD dlužila obrovské peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Devětašedesátiletý Altner na konci března vyhrál letitý soudní proces se sociální demokracií, kterou zastupoval od roku 1997 ve sporu o Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit 18,5 milionu a smluvní pokutu, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů Kč. Sociální demokraté proti rozsudku podali dovolání, kterým se aktuálně zabývá Nejvyšší soud. Proti odkladu vykonatelnosti podal Altner v minulosti ústavní stížnost. 

Kvůli sporům s ČSSD Altner čelil trestním oznámením a stížnosti u České advokátní komory (ČAK). V lednu 2011 byl po kárném řízení vyškrtnut ze seznamu advokátů. Advokátní komora Altnera vyškrtla pro porušení povinnosti mlčenlivosti.

Na podzim 2013 byl Altner zatčen v Německu na základě evropského zatýkacího rozkazu, který vydaly slovenské orgány. Později jej Německo vydalo ke stíhání na Slovensko, kde čelil stíhání z maření konkurzního řízení. Podle tisku jako konkurzní správce jedné z firem neodevzdal všechny doklady konkurzního řízení. Bratislavský soud na něj vzápětí uvalil vazbu, z níž byl Altner později propuštěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…