Zemřel herec Michal Pavlata. Připomeňte si, co řekl pro PL třeba o Havlovi a Zemanovi

22.01.2017 7:58

V sobotu zemřel dabér, herec a pedagog Michal Pavlata. ParlamentníListy.cz s ním mnohokrát dělaly rozhovor, naposledy se vyjádřil před dvěma dny k otázce inaugurace republikánského prezidenta Donalda Trumpa.

Zemřel herec Michal Pavlata. Připomeňte si, co řekl pro PL třeba o Havlovi a Zemanovi
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Herec Michal Pavlata

„Mně je úplně jedno, že bude mít Trump nějakou inauguraci, neboť už dávno prezidentuje. Amerického prezidenta si ale obvykle volíme sami. Ono to zatím vypadá, že se budou mít s Putinem rádi, ale možná že nás všechny překvapí, neboť to bude novodobý Reagan,“ poznamenal Pavlata den před Trumpovou inaugurací.

Závěrem loňského roku se Pavlata vyjádřil také k politické situaci. „Co se stalo v tomto roce? Jak to vyjádřit graficky na papír? Třeba v televizi k tomu mají tu velkou možnost některá slova vypípat, což ale u psaného textu nejde, čili já bych na ty vaše otázky řekl jenom toto: píp, píp a píp. Pak ještě píp, píp a P. F. Tedy všechno nejlepší do nového roku,“ odvětil Pavlata poté, když ho ParlamentníListy.cz požádaly po telefonu o rozhovor a naznačily mu, na co se jej budou tázat. „To je absolutní konec všeho, co jsem řekl a zavěšuji,“ dodal vzápětí herec a rozhovor sám předčasně ukončil.

Protože se však zřejmě i jemu zdálo, že to kapánek přehnal, tak se asi po dvou minutách ozval zpátky sám.

„Není problém pokračovat v rozhovoru,“ sdělil při tom. „Pan prezident – píp, píp, píp, pan prezident S.O.S., S.O.S., pan prezident mayday, mayday, mayday. P.F. 2017, P.F. 2017, a to pro všecky, pro všecky, pro všecky...,“ pokračoval však tehdy herec a novinář ve stejném duchu.

V říjnu se pak Pavlata vyjádřil k nedožitým osmdesátinám Václava Havla. „Osobně jsem před Václavem Havlem vždycky stál absolutně zcepenělý úctou. Viděli jsme se spolu na různých společenských setkáních několikrát, ale vždy to byl pro mne sváteční pocit,“ zavzpomínal tehdy na prvního porevolučního prezidenta.

V témže rozhovoru Pavlata také naznačil, že Miloš Zeman není pro něj prezident.

„Ne, to rozhodně není! Historie se opakuje – Havel, Klaus, Zeman... To je jako Masaryk, Beneš a Gottwald. To je přesná paralela. A o tom to je,“ dodal k tomu.

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…