Ženy méně riskují. Svobodní pro ně chtějí zachovat slevy na pojistném

13.02.2013 21:17

Evropská unie se rozhodla zrušit zvýhodnění žen v pojistných smlouvách – ceny u žen a u mužů se mají srovnat na jednu hladinu, aby se zabránilo diskriminaci. Podle Strany svobodných občanů (SSO) je ale takový krok špatný.

Ženy méně riskují. Svobodní pro ně chtějí zachovat slevy na pojistném
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Petr Mach

„To, co dělá Evropská unie a ministr Kalousek, je antidiskriminace naruby. Pojištění je byznys založený právě na tom, že u různých skupin lidí nastává pojistná událost s různým rizikem, a zákon, který pan Kalousek ve sněmovně prosadil, zakazuje pojišťovnám nabízet slevy na základě přirozené nižší rizikovosti žen v roli pojištěnců,“ říká lídr Svobodných Petr Mach.

Právě kvůli tomu chce SSO zachovat zvýhodnění žen – podle nich se totiž dožívají vyššího věku a mnohem méně riskují, což by mělo být zohledněno, jelikož jsou pro pojišťovny bezpečnějšími klienty.

„Celá záležitost ale ukazuje ještě na jeden, neméně zásadní problém. V době probíhající ratifikace Lisabonské smlouvy bylo České republice ze strany Bruselu přislíbeno, že se na ní nebude vztahovat Listina základních práv EU. Právě ta nyní umožňuje přijímat pod rouškou zákazu diskriminace podobně nesmyslné změny v legislativě členských států,“ stěžují si také Svobodní ve svém prohlášení.

K čemu jsou tedy sliby vrcholných představitelů unie, když je nedodržují? ptají se. „Petr Nečas se svým kabinetem tak nesou přímou odpovědnost za to, že nám nyní EU nařizuje absurdní zákaz slevy pro ženy,“ dodávají.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…