Zeptejte se Ježíše, napsal Pavel Bělobrádek občanovi

02.07.2014 12:36

Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, šéf KDU-ČSL, odpovídal na dotazy čtenářů, které přišly na jeho profil na ParlamentníListy.cz. Objasnil například svůj pohled na církevní nabývání majetku, nebo na referendum. S jedním dotazem pak čtenáře odkázal až do nejvyšších pater.

Zeptejte se Ježíše, napsal Pavel Bělobrádek občanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Hned první otázka, na kterou vicepremiér ve středu odpovídal, ťala do živého. Její titulek zněl: „Proč schvalujete loupeže a otroctví a obhajujete pana Duku?“. Čtenář vyjadřuje názor, že chování katolické církve ve vztahu k restitucím lze označit jako „vydírání“ a Ježíš by s ním zcela jistě nesouhlasil. Církví nabytý majetek podle něj vznikl nedobrovolnou a často přímo otrockou prací, a to lze těžko považovat za poctivé nabytí majetku.

Předseda lidovců namítl, že získávání majetků z darů není nijak nepoctivé a o žádné „loupeže“ se rozhodně nejednalo. Nevolníci podle něj pracovali v historii pro různé lidi, takže bychom mohli podobným způsobem vyčítat majetek i státu. „A Ježíše se musíte zeptat sám,“ uzavřel disputaci.

Další čtenář se ptal, proč nemůžeme pořádat celostátní referenda, když je máme zakotvená v Ústavě. Bělobrádek jej ujistil, že lidovci tento institut podporují, pokud ale bude mít racionální pravidla.

Otázky a odpovědi  Pavla Bělobrádka ZDE.

Další dotaz směřoval na Bělobrádkova slova z televizního pořadu „Třináctá komnata“, kde si postěžoval, že kolikrát pracuje čtrnáct hodin denně. Čtenáře zajímalo, jak to dělají ti politici, kteří kumulují více funkcí. Něco takového by podle něj mělo být zakázáno. I Bělobrádek se vyslovil například pro zavedení klouzavého poslaneckého mandátu. U komunálních politiků by prý mělo záležet na velikosti obce.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Dalšího čtenáře zajímalo, jak chce vláda ušetřit, když všichni ministři stále dávají nové a nové požadavky na rozpočet. Že se vše zachrání lepším výběrem daní, se podle něj čekat nedá. Předseda lidovců namítl, že věří svému kolegovi z vlády Andreji Babišovi. „Jestli skutečně zamezí daňovým únikům a lépe vybere daně, bude peněz habaděj,“ slibuje. A dodává, že jeho stranický kolega Marian Jurečka dokázal na Ministerstvu zemědělství už ušetřit tři sta milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…