Zfanatizovaní demonstranti, manipulace ČT. Otřesné, bouří šéf SPO Veleba po včerejší akci proti Zemanovi a vyzývá: Probuď se, mlčící většino!

18.11.2014 9:02

Ostudné a otřesné! Tak hodnotí průběh včerejších oslav pádu komunismu senátor a předseda strany SPO Jan Veleba. Do tiskové zprávy napsal, že mnozí stále odmítají ctít základní principy demokracie a snaží se svobodu manipulovat. Vystoupení davu proti prezidentu Zemanovi považuje za bezprecedentní. Česká televize prý navíc manipulovala s informacemi o demonstraci, která se naopak konala na Zemanovu podporu.

Zfanatizovaní demonstranti, manipulace ČT. Otřesné, bouří šéf SPO Veleba po včerejší akci proti Zemanovi a vyzývá: Probuď se, mlčící většino!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslavy 25.výročí pádu komunismu poněkud zastínily transparenty proti prezidentovi Miloši Zemanovi

„Díky 17. listopadu mohu konstatovat, že máme svobodu. Mnozí ovšem stále odmítají ctít základní principy demokracie a snaží se jí manipulovat,“ píše Veleba.

V tiskové zprávě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, popisuje, co se podle něj nyní zcela jasně ukázalo. „Způsob, jakým vystoupili zfanatizovaní demonstranti na Albertově proti prezidentu republiky Miloši Zemanovi za přítomnosti čtyř dalších prezidentů, je v novodobých dějinách České republiky naprosto bezprecedentní, otřesný a ostudný. Házet po prezidentovi, který má sníženou pohyblivost, vejce a další předměty pokládám za projev cynismu, mravní dezintegrity a zbabělosti," píše senátor.

Celé prohlášení Jana Veleby ZDE.

Domnívá se, že v podstatě byla poškozena pověst naší země a bouřlivé protesty nás ukázaly jako národ, „který nectí základní hodnoty své země a své státnosti“.

Veřejnoprávní televize manipuluje s informacemi

Podle předsedy SPO se ani vláda nezachovala dobře, s výjimkou místopředsedy a ministra financí Andreje Babiše, který vystupování odpůrců prezidenta odsoudil. „Premiér mlčel v USA, aby potom vyslovil `moudrou větu`, že `demonstranti a prezident si nemají co vyčítat`, ministr zahraničí vyjádřil pro házející na prezidenta porozumění,“ popisuje reakci členů vlády.

Pozornosti Jana Veleby neušlo ani vysílání České televize a způsob, jakým informovala. „Například z pětisethlavé demonstrace na podporu prezidenta na Klárově, kterou organizovaly občanské iniciativy, udělala `několik desítek` bez jediného přímého vstupu. Proč tato zavádějící manipulace? Komu vyhovuje? Kdo píše zadání? A ptám se dále a hlavně: Proč máme platit koncesionářské poplatky, když Česká televize zcela zjevně a delší dobu neplní svoji veřejnoprávní funkci?“ ostře kritizuje Veleba.

Je třeba probudit mlčící většinu

Veleba dlouhodobě kritizuje mediální štvanici na Miloše Zemana a nyní napsal, že přešla do fyzických útoků, kterým navíc nikdo nebránil. „Podle velkého množství ohlasů, které dostávám, jsem přesvědčen, že včerejší události na Albertově v žádném případě nejsou vyjádřením vůle významnější části občanů. Naopak, mlčící většina, `méně kulturní část národa, která volila Zemana`, jak uvedl ve veřejnoprávní televizi poslanec Gazdík (STAN), má názor úplně jiný. Jenom je třeba, aby ho dala veřejně najevo, aby se probudila, než naši zemi manipulátoři zavedou tam, odkud je návrat obtížný,“ uzavírá Veleba své prohlášení ke včerejším událostem v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…