Žhavá čísla z komunálu: Babiš a ČSSD se poperou o vítězství ve volbách. Ale co se to děje s ODS?

29.09.2014 8:37

Jen dva týdny před komunálními volbami se ukazuje, že o radnice budou zápolit ČSSD a hnutí ANO. V boji o první místa ve volbách by seštkrát uspěli sociální demokraté, pětkrát ANO a dvakrát jiné politické strany. V Praze vede TOP 09. ODS pak v krajích zápasí o přežití. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP pro Deník.

Žhavá čísla z komunálu: Babiš a ČSSD se poperou o vítězství ve volbách. Ale co se to děje s ODS?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby, ilustrační foto

Sociální demokraté podle průzkumu SANEP vítězí v Brně, Jihlavě, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a v Plzni. Respondenti jim dali mezi 18,5 (Pardubice) a 26,7 procenty hlasů (Ostrava).

Hnutí ANO by uspělo v Českých Budějovicích, Karlových Varech, Kladně, Ústí nad Labem a ve Zlíně. Jeho zisk se pohybuje mezi 17,6 (České Budějovice) a 23,5 procenty (Ústí nad Labem).

V hlavním městě vítězí TOP 09

V Praze by podle SANEPU zvítězila TOP 09 s 19,7 procenty hlasů. Za ní by se umístilo ANO s 16,3 procenty a na třetí místo s 13,8 procenty by se dostala trojkoalice Máte právo, která sdružuje Stranu zelených, KDU-ČSL a hnutí Starostů a nezávislých. ODS by se dostala až na páté místo s 7,9 procenty hlasů.Šance proniknout mají i dva nové subjekty: Restart 2014 a hnutí Pro Prahu spojované s miliardářem Passerem.

ODS ve většině velkých měst živoří těsně nad hranicí pěti procent

Občanští demokraté celkově nemají příliš příznivý výsledek. V sedmi velkých městěch se dostali těsně nad hranici pěti procent. V Liberci, Karlových Varech a v Ústí nad Labem dostali jen 5,1 procenta hlasů. V Jihlavě by je volilo 5,6 procenta lidí a v Brně 6,8 procenta. O něco větší podporu mají v Plzni (7,1 procenta) a v hlavním městě (7,9 procenta).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…