Zhluboka se nadechněte: Eva Holubová na festivalu vypráví, jak šetří planetu

03.07.2019 19:46

Herečka Eva Holubová se vyjádřila k životnímu prostředí. Svěřila se mimo jiné s tím, že na záchodě nesplachuje, ale řeší to jinak. Její slova přinesl server Blesk.cz.

Zhluboka se nadechněte: Eva Holubová na festivalu vypráví, jak šetří planetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herečka Eva Holubová

Holubová se k otázce životního prostředí vyjádřilla v rámci karlovarského filmového festivalu, když křtila knihu spisovatele Thomase Blanka Ve jménu zítřka. Jde o katastrofickou vizi toho, co se může s lidstvem stát, když se mu vzepře příroda, píše server o publikaci.    

Původní text ZDE.

Kniha, ač je sci-fi, má podle Holubové ohromný přesah. Téma respektu k přírodě je jí velice blízké, protože, jak uvedla, až jednou naše prostředí zničíme, zničíme i život. 

„Co pro to doma děláme nestandardního, je, že když se vykoupu, můj muž tu vodu nakýbluje. Takže potom výkaly nesplachujeme pitnou vodou,“ říká Holubová a vyjadřuje se i k tomu, jak se vrací k síťovkám a plátěným taškám našich matek. „Nosíme si do obchodu vlastní nádoby, aby nám to nedávali do těch jejich plastů, a podobně. Snažím se nekupovat si hadry, protože i výroba těch blbejch triček tu planetu něco stojí,“ uvedla. Závěrem se pak vyjádřila i proti řepce, podle níž je to plodina, která se musí příliš hnojit, což ničí podzemní vody. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…