Zhnusený senátor Láska: A za co té Číně máme děkovat?

19.03.2020 20:20

Někdejší místopředseda KSČM Josef Skála konstatoval, že nám Čína v této kritické situaci pomáhá. Senátor Václav Láska však připomněl, že koronavirus, proti kterému nám dnes Čína pomáhá, přišel právě z Číny. Konstatoval, že čínští komunisté zpočátku o koronavir lhali, poté přijímali pomoc celého světa, často bezplatnou pomoc a dnes si sami za tutéž pomoc nechávají platit.

Zhnusený senátor Láska: A za co té Číně máme děkovat?
Foto: ČT24
Popisek: Václav Láska

Mezi Českou republikou a Čínou funguje letecký most. Do Česka doputovaly desítky tisíc testovacích sad na koronavirus. Do Česka doputují také respirátory, roušky, ochranné brýle a další pomůcky. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)  prozradil před kamerami České televize, že objednávky budou Česko stát víc než miliardu korun.  

Senátor Václav Láska proto nevidí sebemenší důvod k tomu být Číně za něco vděčný.

Za co prosím mám být té Číně vděčný? Za to že podcenila virus, který se z jednoho čínského města rozšířil do celého světa? Nebo za to, že o viru dlouho lhala a nedovolila se světu na něj pořádně připravit? Nebo za to, že v počátku přijala zdarma pomoc celého světa a teď to samé zboží prodává světu buď za nejvyšší nabídku, nebo podle toho, jak jste či nejste loajální k čínským komunistům?“ zeptal se Láska ma sociální síti Facebook.

Číně podle senátora nemáme za co děkovat. On osobně by poděkovat spíše svým českým spoluobčanům, kteří často brblají, ale v časech skutečné krize se snaží pomáhat druhým.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

„Za tu českou mentalitu, která vede k tomu, že zatímco ve stejné situaci Američané vykupují obchody se zbraněmi, Češi šijí pro své sousedy a seniory roušky. Za českou mentalitu, která neustálou nespokojenost se vším, v době krize promění v zodpovědnost, se kterou desetitisíce lékařů, hasičů, policistů, vojáků, vědců a spousty dalších profesí, pracují a pomáhají na 150%,“ zdůraznil Láska.

Za to všechno prý musíme poděkovat.

Václav Láska o Číně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …