Žijeme v Babišostánu, napsal politik

10.04.2014 13:15

Před přijetím zákona o státní službě v podobě, v jaké jej chystá současná vládní koalice, varuje na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka. Svůj příspěvek opatřil titulkem „Babišostán v praxi - vzniká kasta úředníků“. Tvrdí, že pokud zmíněný zákon v Parlamentu projde, přestane mít demokratická soutěž v České republice smysl, protože našemu státu začne vládnout kasta úředníků.

Žijeme v Babišostánu, napsal politik
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš

„Současná vláda nanominuje superúředníka, oficiálně nazvaného generální ředitel pro státní správu. A ten pak bude jmenovat komise, které vyberou šéfy úřadů všech ministerstev. Jenom z lidí, kteří už tam sedí v pozici ředitele. Takto to zůstane sedm let a nikdo s tím nehne,“ stýská si Šťástka.

Po sedmi letech přijde náznak hry na demokracii - vláda bude vybírat nového superúředníka. „Ovšem pozor, jenom z lidí, které nanominoval do postů ten předchozí. Pořád stejná parta. Shrnuto, vzniká nám neodvolatelná agrosocialistická úřednická kasta, jaká není nikde v Evropě,“ upozorňuje brněnský pravicový politik.

Závěrem si pokládá otázku, na co vlastně budou ministři vzešlí z voleb, když si ani nebudou moci poskládat svůj tým vzhledem k tomu, že většina úředníků na ministerstvech bude neodvolatelná.   

Celý text Libora Šťástky najdete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…