Zimola, náměstkyně ze školství, Vaňhová, Rozbořil... David Rath tuší, kdo za jejich kriminalizací stojí

18.06.2017 15:01

Exhejtman David Rath (ČSSD) se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz rozepsal o ČSSD. Vzpomněl také na to, jak straně před třemi roky předpověděl osud upadající ODS.

Zimola, náměstkyně ze školství, Vaňhová, Rozbořil... David Rath tuší, kdo za jejich kriminalizací stojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Seznam jmen politiků z ČSSD, kteří jsou zvolna likvidováni represivní mašinerií, se rychle rozrůstá za průběžné skandalizace. Z uniklých nahrávek pana Babiše s jeho novinářem se zdá, že jako schopný stratég svá média kočíruje tak, aby soupeře poškodil co nejrafinovaněji. Konečně on chce být hlavním vítězem, který bere vše,“ konstatuje úvodem Rath.

Následně se ptá, zda je to jen náhoda a zda je ČSSD skutečně organizací složenou výhradně ze zločinců. Největším hřebíkem do rakve ODS byla podle něj skutečnost, že ji veřejnost začala vnímat jako stranu korupčníků. „ODS se nedokázala bránit a Petr Nečas otevřel represi dveře. Určitě si dnes nad svojí naivitou rve vlasy. Prokurátoři mu na oko podlézali a slibovali věrnost, zatímco potajmu osnovali jeho spektakulární pád. Měli mocného spojence – ministra spravedlnosti Pospíšila (ODS), především jeho ambice, už se viděl na Nečasově místě. Nevyšlo mu to, proto přeběhl k TOP 09 a užívá si lenošení a prebend v EU. Občas je připomenut jako kádrová rezerva na prezidenta,“ zmínil Rath.

  • Původní text ZDE

A následně se pozastavuje nad všemi možnými současnými stíháními a vyšetřováními, například hejtmana Jiřího Zimoly, náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové, exhejtmanky Jany Vaňhové, exhejtmana Jiřího Rozbořila a dalších. „Vypadá to, jako by se represivní složky zaměřily výhradně na politiky z ČSSD a nejspíš není všem dnům konec. Je potřeba zostudit a do země zadupat i ČSSD. Najdeme ve vyspělém světě podobnou situaci, kdy jsou systematicky kriminalizovány elity významné strany?“ zeptal se Rath.

„Je náhoda, kdo z toho profituje? Vypadá to, že se někdo rozhodl plánovitě a cíleně zdiskreditovat a oslabit nejsilnější polistopadové politické strany. Ptáte se proč? Třeba má být cílem vláda skupiny bez jasného programu a bez jednotící myšlenky, která každý den může tvrdit a prosazovat něco jiného, co se zrovna jejímu majiteli a jeho loutkářům hodí,“ uzavřel s otazníkem Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…