Zimola promluvil o svém sesazování. ANO je už prý dohodnuté s ODS

10.04.2017 22:18

Dosavadní jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) prozrazuje, proč je ve skutečnosti tlačen k odchodu z postu nejmocnějšího muže v kraji. Případ s chatou na Lipně je prý jen záminka, hnutí ANO se prý nemůže dočkat, aby už už vládlo s ODS.

Zimola promluvil o svém sesazování. ANO je už prý dohodnuté s ODS
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

„Požadavky, které hnutí ANO vzneslo, které bychom snad měli splnit, byly ve stylu Mnichovské dohody či spíše nedohody. Všechny indicie napovídají tomu, že už je načrtnuta jiná koalice, středopravá s ODS. Hnutí ANO nechtělo jen odvolání předsedy představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martina Bláhy, ale i předsedy dopravního výboru Antonína Kráka a požadovalo i výměnu všech členů rady za ČSSD i post hejtmana,“ prozradil v úvodu rozhovoru pro server Echo24.cz.

Zimola je však vítězem krajských voleb a jako lídr ČSSD prý nehází flintu do žita a pokusí se sestavit novou koalici. Ta dosavadní mohla podle Zimoly fungovat dál. Dříve či později by se prý totiž ukázalo, že kauza s chatami na Lipně je jen záminkou. Zimola v této souvislosti připomněl, že šéf hnutí ANO stál o koalici s ČSSD, protože jihočeská ODS nemá už dlouho právě nejlepší pověst.

Celý rozhovor naleznete zde.

Jenže šéfka jihočeské organizace ANO Radka Maxová prý od počátku stála spíš o pravicovou koalici s ODS a teď ji možná bude mít. Lži o chatách na Lipně prý ostatně šíří právě jihočeská ODS. Přitom se podle hejtmana do konce dubna s vysokou pravděpodobností ukáže, že s chatami na Lipně je vše v pořádku.

„Jsme šest měsíců před parlamentními volbami a ta situace se stupňuje. Je mi líto, že se tady berou jako rukojmí obyvatelé jednotlivých krajů a možná některých měst, kde tato řevnivost může být. Celá tato kauza krachující jihočeské koalice ze strany ANO je opravdu jen pseudokauzou a záminkou k tomu, jak tady přeformátovat politickou mapu, a je založena jen na spekulacích a manipulacích ze strany ODS a hnutí ANO,“ uzavřel Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…