Zimolův ředitel špitálů má plat, který mu může závidět i prezident. Máme tabulku astronomických odměn

29.03.2017 12:15

ParlamentníListy.cz byly upozorněny na jednání Zastupitelstva Jihočeského kraje, kde došlo i na téma vysokých odměn předsedy představenstva krajské společnosti Jihočeské nemocnice Martina Bláhy, jehož jméno je v poslední době spojování s tamním sociálnědemokratickým hejtmanem Jiřím Zimolou. Ten si nechal od Bláhy postavit rekreační dům, ačkoli je vše úředně psané právě pod jménem předsedy představenstva Jihočeské nemocnice.

Zimolův ředitel špitálů má plat, který mu může závidět i prezident. Máme tabulku astronomických odměn
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtman Jiří Zimola a předseda ČOV Jiří Kejval na TK věnované projektu Jižní Čechy olympijské v Praze.

Na milionové příjmy jsme se poptali zastupitelů Jihočeského kraje, kteří se jednání zúčastnili. „Pohádkové odměny, které mu vedení kraje mnoho let vyplácí, mi přijdou neuvěřitelné. Naprostou ztrátu soudnosti vidím v tom, že hejtman Zimola a jeho náměstek Slíva, kteří mu ty odměny přiklepnou, si nechají stavět od tohoto manažera rekreační nemovitosti na Lipně. Oni vlastně vyslali signál panu Sobotkovi, že v Jihočeském kraji zdroje ve zdravotnictví jsou. Je to smutná zpráva pro lékaře, sestry a nemocniční personál,“ řekl nám Jan Bauer, zastupitel Jihočeského kraje za ODS.

Že opravdu pobírá takový plat, nám potvrdil i další člen ODS, Jan Zahradník. „Rozbor údajů z účetních závěrek nemocničních akciových společností, zveřejněných v obchodním rejstříku, napovídá, že vaše údaje jsou správné,“ řekl pro ParlamentníListy.cz.

Tomáš Hajdušek, taktéž zastupitel za ODS, na jednání prezentoval tabulku, která vychází z dostupných zdrojů. Ale upozorňuje na to, že odměny budou mnohem vyšší. „Vzhledem k tomu, že členové představenstva pobírají odměny násobně vyšší než členové dozorčí rady, předpokládám, že roční odměna pana Bláhy bude vyšší, než je průměrná odměna 4,086 milionu korun. Její přesná výše mi ale (dosud) není známa, ačkoliv jsem se na ní dotazoval,“ sdělil naší redakci Hajdušek.

Na téma platu Martina Bláhy by se měla v pátek konat tisková konference a problémem by se měl zajímat i hejtman Zimola, který přislíbil, že zveřejní výše odměn členů statutárních orgánů Jihočeských nemocnic.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…