Zítra něco oznámím, slibuje Petr Robejšek. A obeznámený komentátor Pečinka už tuší, co to bude

23.11.2016 22:06

Komentátor Reflexu Bohumil Pečinka prohlašuje, že nás možná na české politické scéně čekají významné změny. Na scénu asi vstoupí člověk, který si řekne o hlasy bývalých voličů ODS a TOP 09. Nelze vyloučit, že hybatelem změn na české politické scéně bude analytik Petr Robejšek, který letos obdržel státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana.

Zítra něco oznámím, slibuje Petr Robejšek. A obeznámený komentátor Pečinka už tuší, co to bude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Na počátku 80. let minulého století začala Československá a později Česká televize vysílat zábavnou estrádu s názvem „Možná přijde i kouzelník“. Snad si právě na tento pořad vzpomněl komentátor Bohumil Pečinka, když usedl k počítači, aby lidem na sociální síti Facebook sdělil, že na ulici leží mnoho hlasů někdejších pravicových voličů a záleží jen na politicích, zda je dokážou z ulice zvednout.

„Možná přijde i politik,“ zahájil komentátor.

„Včera jsem na přednášce v Golem Clubu mluvil o tom, že hlasy voličů středu a pravice leží na zemi. Jsou to přesně ti voliči, kteří odešli od Babiše, ale v krajských volbách nehlasovali ani pro ODS, ani pro topku. Zítra má jeden poměrně veřejně známý člověk ohlásit vznik nové strany,“ napsal ve středu večer Pečinka. „Řekne si o tyto hlasy?“ ptal se dál komentátor. Nakonec přislíbil, že bude občany o dalším vývoji informovat.

Není bez zajímavosti, že jen pár hodin předtím vydal analytik Petr Robejšek krátké a jasné sdělní. „Zítra něco oznámím,“ napsal na sociální síti Facebook a přidal k tomu pověstného smailíka.

Sluší se připomenout, že politolog Petr Robejšek se narodil v roce 1948 ve Zlíně, ale v době komunistické normalizace odešel z Československa a usadil se v Německu, kde žije dodnes. Českým divákům a čtenářům je však pan Robejšek poměrně známý, vyjadřuje se jak pro server ParlamentníListy.cz, tak pro Českou televizi i další média a je veřejně činný, pořádá např. debaty s občany. Dlouhodobě se věnuje tématu uprchlické krize, situaci v Německu i současným politickým evropským elitám. Na těch nenechává nit suchou.  

V roce 2016 dostal Petr Robejšek státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. Toto vyznamenání podle vlastních slov bere jako ocenění své práce a velmi si ho váží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …