Zklamal! Radní Šarapatka se obul do režiséra Stracha. Padla jména Prchal a Ovčáček, přirovnání k rohožce

12.07.2020 8:16

Radní České televize Zdeněk Šarapatka se na svém twitterovém účtu obul do režiséra Jiřího Stracha. Je pro něj podle jeho slov zklamáním. Důvod? To, že podle Šarapatky plivl po veřejnoprávní České televizi.

Zklamal! Radní Šarapatka se obul do režiséra Stracha. Padla jména Prchal a Ovčáček, přirovnání k rohožce
Foto: Repro Youtube
Popisek: Režisér Jiří Strach

„Jiří Strach je pro mě zklamáním. Naposledy včera, kdy po vzoru Ovčáčka plivl po ČT, které vděčí za úspěch. Z docela fajn chlápka je teď Dukův Prchal. Škoda,“ napsal Zdeněk Šarapatka na svůj twitter. Rýpl si tak nejen do hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který je k České televizi často kritický, tak také do kardinála Dominika Duky a do PR experta premiéra Andreje Babiše (ANO) Marka Prchala.

Jiřího Strach je pro mě zklamáním. Naposledy včera, kdy po vzoru Ovčáčka plivl po ČT, které vděčí za úspěch. Z docela fajn chlápka je teď Dukův Prchal. Škoda. Více zde:https://t.co/cS0qa1BWOv

— zdeněk šarapatka (@zdeneksarapatka) July 11, 2020

Šarapatku podle vysvětlení na serveru Forum24.cz rozohnila skutečnost, že Strach, obdobně jako právě často Ovčáček, napsal na svůj twitter Českou televizi ve zkratce ČST (jako narážku na Československou televizi). „Režisérovo nadbíhání Hradu a označování České televize na Twitteru jako normalizační ‚ČST Praha‘ po vzoru dalšího Dukova chráněnce Ovčáčka je mravní mizérie,“ poznamenal na Forum24.cz mimo jiné Šarapatka. A poukázal také na to, že Strach radí kardinálu Dominiku Dukovi. 

„Jiří Strach se kdysi zasloužil o naše hezké večery u obrazovek České televize. Teď dělá s Dukou ‚politiku‘ a přikládá pod kotel. Z fajn chlápka se stal anděl s ďáblem v těle. Škoda,“ dodal Šarapatka.

Šarapatkův tweet nenechal Strach bez povšimnutí. „Tweet approved by PD, který zrovna seděl vedle mě. Naštěstí má generální ředitel ČT víc smyslu pro humor a ironii než někteří situace neznalí radní,“ obhajoval se následně v reakci Strach. Zkratkou PD zjevně myslí generálního ředitele České televize Petra Dvořáka. 

V diskusi pak také zazněla slova jednoho z diskutujících. „Dehonestace nás věřících. To je to, k čemu zde dochází – v čele s Dukou – a živými nástroji k tomu jsou Jiří Ovčáček a Jiří Strach. A ani nemají touhu uvést něco na správnou míru, pokud se pletu – jejich mlčení zkrátka znamená souhlas,“ poznamenal uživatel. „Přesně tak to cítím,“ odvětil Šarapatka.

A ještě ostřejší byla jedna z uživatelek. „Docela překvapil. Snad na to přijde, že jim dělá rohožku,“ poznamenala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…