Zkorumpovaný systém mě chce zlikvidovat, okomentoval Babiš žádost policie

10.08.2017 18:32

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se pro deník Právo a Českou televizi vyjádřil k policejní žádosti, v níž policie žádá zákonodárce o vydání druhého nejbohatšího Čecha k trestnímu stíhání.

Zkorumpovaný systém mě chce zlikvidovat, okomentoval Babiš žádost policie
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Andrej Babiš točil zmrzlinu v Liberci

Policie žádá sněmovnu o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Zatímco politici z různých stran se k tématu poměrně hojně vyjadřují, panové Babiš a Faltýnek se drželi poměrně zpátky. Faltýnek řekl serveru Seznam Zprávy, že o policejní žádosti ví a že se případně nebude bránit svému vydání.

Babiš volil podstatně ostřejší slova. „Já si myslím, že je to výsledek velmi dobře promyšlené akce o tom, že mám být kriminalizován a že to je poslední zoufalý pokus dostat mě z politiky. O tom slýchám už dlouho,“ zaznělo z úst šéfa hnutí ANO.  

Následně se podivoval nad tím, že dotace na firmu Čapí hnízdo byla Středočeským krajem opakovaně prověřována. Prověřována byla i ze strany Ministerstva financí ČR, když byl ministrem financí Miroslav Kalousek, a nikdo tam žádné pochybení nenašel. Dotace byla v pořádku, uvedl v České televizi Babiš.

„Když já jsem se zeptal na policii, v jaké jsme pozici, tak mi bylo řečeno, že jsem svědek, takže nechápu, proč teď policie žádá o moje vydání,“ podivoval se v ČT Babiš.

Podobně nekompromisní bylo vyjádření pro deník Právo. „Jde o poslední zoufalý pokus zkorumpovaného systému mě zlikvidovat a o dlouhodobě plánovanou akci mě kriminalizovat. O těchto plánech jsem poprvé slyšel už v dubnu, povídali si o tom poslanci ve sněmovně. Načasování je jasné, je to snaha ovlivnit volby. Jsme jako v 50. letech,“ řekl.

Celý článek naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…